Sport

Trei aradeni selectionati la nationala

21.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Lotul vicecampioanei naţionale de rugby, Contor Group, are deja o lună de pregătire în spate în vederea abordării părţii a doua a campionatului. De la începutul lunii viitoare, antrenorul Ovidiu Şerban va rămâne în pregătire  fără trei dintre jucătorii de bază, asta pentru că cei trei vor intra într-un stadiu de pregătire centralizat alături de ceilalţi jucători convocaţi la echipa naţională pentru întâlnirile cu Spania şi Cehia, partide care se vor disputa pe 10 şi 17 martie, la Bucureşti, respectiv Ricany, în cadrul Cupei Europene a Naţiunilor.
Selecţionerii francezi Antonin şi Santamans s-au gândit să-i selecţioneze pentru aceste jocuri doar trei rugbişti arădeni, cel de-al patrulea jucător al vicecampionilor convocat cu regularitate şi care şi-a câştigat şi un loc de titular, Ionuţ Dimofte, fiind indisponibil după operaţia de menisc suferită acum două săptămâni la Arad. Cei trei jucători ai „alb-verzilor” sunt: linia a doua Valentin Ursache, „aripa” Ioan Teodorescu şi Fundaşil, folosit aripă la naţională, Cătălin Fercu. România se reuneşte pe 5 martie pentru a pregăti meciul cu ibericii, urmând să intre în cantonament la Bucureşti.
Întrecerea interna se reia pe 24 martie, cand aradenii se deplaseaza la Cluj, pentru intalnirea cu Universitatea.
În ceea ce priveşte sezonul intern, Federaţia Româna de Rugby ţine să nu-l contrazică pe antrenorul arădean Ovidiu Şerban, care „prevestea“ un sezon competiţional intern 2006-2007 sacrificat pe „altarul” Cupei Mondiale ce se va disputa la începutul toamnei. Pentru a le da posibilitatea selecţionerilor francezi Antonin şi Santamans pentru a pregăti aşa cum doresc ei întâlnirile cu marile forţe ale balonului oval, federalii au amânat finala Cupei României pe data 6 octombrie. Cum Contor Group s-a calificat în penultimul act al competiţiei cu şanse reale să se califice în finală, formaţia arădeană ar putea să joace ultimul act al competiţiei, programat pe Stadionul Tineretului din Bucureşti, fără patru dintre cei mai buni jucători ai săi, cei amintiţi mai sus, Ursache, Dimofte, Teodorescu şi Fercu, cei care în proporţie de 95% vor îmbrăca tricoul echipei naţionale şi la Cupa Mondială.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Herţa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro