Informatii

Din aprilie - Insulina se elibereaza prin farmaciile cu circuit deschis

23.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Ministerul Sănătăţii a dat ieri publicităţii decizia de eliberare, începând cu 1 aprilie a.c., a medicamentelor antidiabetice de tipul insulinelor, precum şi a medicamentelor pentru tratamentul stării posttransplant prin farmaciile cu circuit deschis aflate in relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.
De asemenea, pentru tratamentul bolnavilor cu afecţiuni oncologice, eliberarea medicamentelor specifice de tip oral pentru tratamentul ambulator se va face tot prin farmaciile de circuit deschis aflate în relaţie contractuala cu casele de asigurări de sănătate.
“Am decis acest lucru în şedinţa de Colegiu a Ministerului Sănătăţii Publice. În aproape toate spitalele în care am fost în control în ultima perioadă, pacienţii mi-au semnalat problemele cu care se confruntă din punct de vedere al procurării medicamentelor de care au nevoie. Din cauza distanţelor mari multora le este greu să îşi procure insulina sau medicamentele oncologice de la farmaciile cu circuit închis, din spitale” a declarat, ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu.
Anul trecut, Ministerul Sănătăţii Publice a mai luat o decizie similară privind eliberarea, începând de la 1 octombrie, a medicamentelor antidiabetice orale prin farmaciile cu circuit deschis aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate. 

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro