Sport

Un egal cat o victorie - Steaua Bucuresti - UTA Arad 0-0

26.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Oradea, duminică, 25 februarie; ora 14:00; stadion Municipal, teren moale; spectatori 10.000.

Steaua: Cernea – Stancu (’73 Cristocea), Goian, Ghionea (’68 Ov. Petre), Gigel Bucur – Nicoliţă (’51), Rădoi, Paraschiv, Boştină – Badea, Thereau (’80 Iacob). Rezerve: Andrey, Saban, Croitoru, Ochiroşii.
Antrenor: Cosmin Olăroiu.
UTA: Tudor - Mihuţ, Chiriţă, Balint, Vasiljevici (’69 Bălan) – Hidişan, C. Todea, Varga (’6 Thiago), Paşcovici (’62 Stojanovic)– Simon, Edson. Rezerve: Mîrne, Tudose, Djokovici, Apostu.
Antrenor: Marius Lăcătuş.
Cartonaşe galbene: Coman (’20), Rădoi (’ 45 şi ’58), Paraschiv (’86), Goian (’90 3) - Paşcovici (’36), Chiriţă (’45 şi ’87), Thiago (’47), Hidişan (’61), Vasiljevici (’69).
Cartonaşe roşii: Rădoi (’58) – Chiriţă (’87).
Arbitri:  Lucian Dan (Aiud) – Nicolae Magheşan (Tîrnăveni) şi Sebastian Gheorghe (Suceava). Rezervă: Tiberiu Lajoş (Timişoara).
Observatori federali: Alexandru Boc (Bucureşti) şi Nicolae Grigorescu (Timişoara).

„Bătrâna Doamnă“ a început anul 2007 cu un rezultat excelent. În primul meci oficial al acestui an, în a treia etapă a returului, UTA a fost egala campioanei României, Steaua Bucureşti. Chiar dacă partida s-a disputat la Oradea, pe teren neutru, terenul Stelei fiind suspendat, punctul obţinut de UTA este extrem de important, atât în economia clasamentului, cât mai ales pentru moralul jucătorilor. 10.000 de spectatori au ţinut să asiste la un joc de mare luptă, în care ocaziile mari de gol au putut fi numărate pe degetele de la o mână. S-a jucat tare, fără menajamente, dovadă numărul mare de cartonaşe acordate de arbitrul Lucian Dan din Aiud, cel care a avut câteva decizii care au nemulţumit ambele tabere. Trebuie spus că UTA a beneficiat şi de greşeala de arbitraj a asistentului Megheşan, cel care a semnalizat eronat un ofsaid la Iacob, care a reuşit să trimită mingea în plasa porţii lui Tudor în minutul 85.
În teren încă din primul minut pentru UTA sunt cinci jucători noi faţă de anul trecut, Mihuţ, Cristi Todea, Varga, Paşcovici şi Edson, astfel că este de aşteptat ca omogenitatea jocului să nu fie la parametri cei mai înalţi. Nu trec decât cinci minute şi Varga se accidentează după o intrare tere a lui Paraschiv şi îi lasă locul unui alt nou venit, brazilianul Thiago. Todea nu se lasă mai prejos şi intră tare la Rădoi, astfel că doctorii au mai mult de lucru decât jucătorii în startul partidei. Nimic notabil la cele două porţi decât abia după un sfert de oră când cei doi fundaşi centrali ai Stelei sunt aproape de deschiderea scorului. Mai întâi Goian trimite cu capul, Tudor este bătut, dar mingea loveşte transversala, ajunge apoi până la Ghionea, care trimite de două ori cu capul dar Tudor respinge în primă fază şi apoi reţine, în spatele liniei de poartă consideră steliştii, pe linie consideră arbitrul.
Meciul se dispută mai mult la centrul terenului, cu Steaua încercând să se apropie de poarta UTA-ei şi cu alb-roşii apărându-se destul de bine. Steaua mai dă ceva emoţii galeriei arădene la un corner când mingea trece prin faţa porţii fără să intervină cineva (minutul 37), pentru ca repriza să se încheie cu două ocazii mari de gol, câte una la fiecare poartă. Mai întâi, în minutul 45, o pasă excelentă a lui Thiago îl găseşte pe Simion singur cu Cernea, dar din 10 metri şutează pe lângă poartă. În prelungirile primei reprize, Thereau trimite cu capul din 7-8 metri, dar Tudor reţine excelent.
A doua parte a meciului începe cu o lovitură liberă pentru Steaua de la 22 metri după un henţ al lui Thiago, dar şutul lui Boştină este deviat peste poartă de zid. Acelaşi aspect al jocului ca şi în prima repriză, până în minutul 58 când Rădoi intră ca la K1 la Thiago şi vede al doilea galben şi, implicit, cartonaşul roşu. Marius Lăcătuş îl schimbă după câteva minute pe Paşcovici cu sârbul Stojanovici încercând să atace mai mult poarta lui Cernea, însă fără prea mare succes. Steaua trece peste faza de construcţie şi aruncă mingi la bătaie pentru Thereau şi Badea, în urma duelurilor aeriene beneficiind de o mulţime de lovituri libere acordate de arbitrul Lucian Dan, unele eronat. Boştină trimite de puţin pe lângă dintr-o asemenea lovitură liberă, în minutul 75. Pe final intră în joc şi Iacob, cel care câştigă majoritatea duelurilor aeriene, reuşind să şi înscrie în minutul 85, dar golul este anulat pentru un ofsaid, totuşi, inexistent.
În minutul 87 Chiriţă este şi el eliminat pentru al doilea galben, după un fault mai tare la Badea, Boştină mai bate o lovitură liberă, în braţele lui Tudor, însă şi partida se încheie nedecis. Un punct mare pentru UTA, de moral, dătător de speranţe pentru viitor.
Pentru „Bătrâna Doamnă“ urmează un meci foarte important, sâmbătă la Arad poposind FC Argeş Piteşti, echipă aflată pe un loc retrogradant.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Informat ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro