Informatii

In urma descoperirii unui focar de TBC, Amenzi si anchete la Ineu

27.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Prefectul Gavril Popescu a anunţat ieri că în urma apariţiei în presă a situaţiei create la o fabrică din Ineu, respectiv existenţa unui focar de TBC, a dispus încă de săptămâna trecută anchetarea situaţiei de către instituţiile abilitate aflate în subordine.
Astfel, rapoartele întocmite de acestea au scos la iveală faptul că îmbolnăvirile de TBC s-au înregistrat în perioada octombrie 2005 - ianuarie 2007, iar din cei 17 muncitori bolnavi, 5 nu aveau întocmite fişele medicale de angajare şi nici examenele medicale anuale obligatorii efectuate.
În acest context, angajatorul a fost amendat cu 8000 de lei, iar medicul care supraveghează sănătatea angajaţilor va fi verificat de către DSP şi probabil şi de Colegiul Medicilor.  „Din păcate ancheta demarată a scos la iveală faptul că a existat un total dezinteres şi o lipsă de comunicare inexplicabilă a tuturor celor care aveau responsabilităţi în acest sens“, a declarat Gavril Popescu.
Acesta a mai adăugat că nu a fost respectată legislaţia în vigoare nici de către cei care au constatat îmbolnăvirile de-a lungul timpului, deoarece cazurile de TBC trebuie raportate.
Autorităţile sanitare au solicitat peste 1000 de filme în vederea efectuării de verificări în toată zona, astfel încât focarul să fie limitat. Astfel, în următoarele 40 de zile, toţi angajaţii fabricii vor fi supuşi unor analize de specialitate.
Cazul de la Ineu a fost anchetat şi de către o comisie a Ministerului Sănătăţii.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro