Informatii

Autostrada Nadlac ? Sibiu - ?crima urbanistica?

27.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanţii locali ai PNŢCD au revenit ieri în cadrzul unei conferinţe de presă asupra subiectului autostrada. Aceştia au catalogat proiectul existent ca fiind o “crimă urbanistică” şi o „bătaie de joc pentru vestul ţării”.
Afirmaţiile ţărăniştilor fac trimitere la întregul traseu al autostrăzii Nădlac-Sibiu şi se datorează faptului că în trasarea autostrăzii nu s-a ţinut seama de părerile arhitecţilor.
Aceştia au exemplificat cu situaţia în care se află Aradul, unde neconsultarea specialiştilor a dus la conturarea unui proiect conform căruia autostrada va trece la 25 de metri de unul din cartierele Aradului, ceea ce – în viziunea preşedintelui Claudiu Cristea – înseamnă împiedicarea dezvoltării oraşului.
„Modul secret în care a fost concepută este o crimă urbanistică. Va intra într-o zonă locuită şi va polua fonic şi cu noxe cartierele Bujac, Pârneava, Alfa şi Aradul Nou. Acest lucru va avea un impact major pentru circa 45 de mii de locuitori. În plus, este folosită ca şi centură ceea ce va împiedica dezvoltarea în partea de sud-vest a Aradului”, a adăugat Cristea.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro