Informatii

?Este o placere sa lucrez cu Universitatea de Vest ?Vasile Goldis?

27.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Interviu cu prof. univ. Alan Godsave, director regional al Camerei de Comerţ şi Industrie din Londra

- Care sunt relaţiile dintre Camera de Comerţ şi Industrie din Londra şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad?
- Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Camera de Comerţ şi Industrie din Londra au semnat un protocol de colaborare pentru organizarea de cursuri universitare, unde profesorii şi studenţii îşi pot lărgii cunoştinţele, în limba engleză, privind mediul de afaceri. Protocolul a fost semnat anul trecut de către dl. rector Aurel Ardelean din partea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi de către mine ca reprezentant al Camerei de Comerţ şi Industrie din Londra. Astfel, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” face parte din centrele Camerei de Comerţ şi Industrie din Londra, unde se organizează cursuri şi examene pentru afaceri în limba engleză, la diferite nivele, atât pentru studenţi, cât şi pentru profesori de limba engleză.
- Care sunt avantajele cursului pe care îl predaţi la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”?
- În urma cursului, absolvenţii primesc, în urma unui examen, un certificat care este recunoscut de oamenii de afaceri din străinătate. De altfel, cursurile din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” sunt întotdeauna foarte bine puse la punct şi foarte bine organizate. Pentru mine este o plăcere să mă întorc de fiecare dată la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” pentru a lucra cu oamenii de aici.
- Vă rugăm să ne spuneţi care sunt proiectele de viitor dintre Camera de Comerţ şi Industrie din Londra şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”?
- Planurile de viitor implică o mai strânsă colaborare şi vizite mai dese la Arad pentru a organiza mai multe examene şi cursuri de pregătire pentru studenţii şi profesorii de limbă engleză în domeniul afacerilor.
- Poate să concureze Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” cu o universitate din Uniunea Europeană?
- Sigur. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad poate să concureze cu fiecare universitate din Europa, şi nu numai, datorită profesorilor şi nivelului cursurilor care se predau. Secretul unei universităţi de succes este să-şi păstreze atât calitatea predării, cât şi legăturile pe care le are cu industriile care se dezvoltă în regiunea respectivă ceea ce Universitatea „Vasile Goldiş” o face cu succes.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro