Sport

Record de jucatori straini in Liga I

27.02.2007 ⋅ 0 comentarii

Partea secundă a campionatului intern de fotbal a început cu nu mai puţin de 83 de jucători străini legitimaţi la 17 din 18 echipe din prima ligă. În marea lor majoritate, aceştia nu sunt fotbalişti de top. Singura formaţie care nu are străini în lot este codaşa Jiul Petroşani, însă şi aceasta a fost la un pas de a transfera în aceasta iarnă un sârb şi un american. Puţini dintre jucătorii străini rezistă în prima ligă mai mult de un sezon.
Totuşi 13 dintre cei 83 de jucători sunt componenţi ai echipei naţionale a ţărilor din care provin:  Klemi Saban (Israel),  Denis Romanovs, Maris Smirnovs (ambii Letonia), Zé Kalanga, Mateus Galiano da Costa (ambii Angola),  Artavazd Karamian Romik Khachatryan (ambii Armenia),  Ben Teekloh (Liberia), Armel Disney (RD Congo), Viorel Frunză (Moldova), Paulius Gribauskas (Lituania), Darwin Caicedo (Ecuador) şi Ryan Griffiths (Australia). 60 dintre ei sunt jucători extracomunitari, cei mai mulţi provenind din Serbia (16), Australia şi Brazilia (câte 6).
Echipa cu cei mai mulţi jucători străini din Liga I este CFR Cluj-Napoca, formaţia care are în componenţa lotului 13 astfel de fotbalişti, la care se adaugă şi antrenorul, italianul Cristiano Bergodi, fiind urmată de Dinamo, cu 9 jucători străini în lot, şi de Poli Timişoara, cu 8 jucători.
UTA are în acest moment în lot 7 jucători străini în lot: sârbii Nikola Vasiljevici, Ivan Djokovici şi  Boban Stojanovici, portughezii Rolando Silva da Sousa „Edson“, Diogo Andrade şi Martins Simao „Bruno“, şi un brazilian, Thiago Ramos Fernandes.
În această iarnă 38 de străini au fost transferaţi în  Liga I.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Herţa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro