Informatii

In judetul nostru - Productia industriala ? in crestere

02.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Producţia industrială în judeţul nostru se află într-o creştere continuă. Din datele furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Arad reiese că producţia industrială realizată pe toată perioada anului trecut a înregistrat o creştere de 2,3 la sută, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent.
Astfel, în perioada anului trecut, creşteri ale producţiei industriale s-au înregistrat în ramurile: fabricarea produselor textile, cu 39,7 la sută, industria de maşini şi aparate electrice, cu 30,1 la sută, producţia şi furnizarea de energie electrică, termică, gaze şi apă caldă, cu 3,8 la sută.
Scăderi ale producţiei sunt menţionate în ramurile: industriei de maşini şi echipamente, cu 7,0 la sută, industria altor mijloace de transport, cu 18,4 la sută, producţia de mobilier şi alte activităţi industriale, cu 8,4 la sută.
Tot anul trecut valoarea livrărilor de produse industriale s-a cifrat la 1.489,2 milioane lei (RON) preţuri curente. Livrările directe la export au totalizat 804,4 milioane lei (RON) preţuri curente, reprezentând  54,0 la sută din totalul livrărilor de produse industriale, fiind susţinute aproape integral de intreprinderile din industria prelucrătoare. 
Totodată valoarea stocurilor de produse finite din industrie în aceeaşi perioadă era de 33,9 milioane lei (RON) preţuri curente, reprezentând 22,9% din resursele lunii decembrie 2006.
Direcţia Judeţeană de Statistică mai informează că şi cifra de afaceri a intreprinderilor cu activitate principală de industrie a înregistrat o  creştere de 7,2 la sută comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent. Volumul cifrei de afaceri a crescut faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut mai ales în fabricarea produselor textile cu 69,8 la sută, industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal cu 15,5 la sută, fabricarea lemnului, articole împletituri (exclusiv producţia de mobilă) cu 18,6 la sută. Scăderi ale volumului cifrei de afaceri comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent putem menţiona pe cele ce s-au înregistrat în industria alimentară şi a băuturilor, cu 15,2 la sută, industria de maşini şi echipamente, cu 31,7 la sută.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro