Politic

?Consiliu Local doreste ca Siria sa fie cea mai moderna comuna din tara?

06.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Interviu cu Valentin Bot, primar al comunei Şiria, PD

- Care sunt ultimele acţiuni pe care le-aţi întreprins?
- Ne ocupăm de curăţirea şanţurile şi lucrăm la interiorul primăriei. Anul trecut am amenajat 50%, iar anul acesta, până la paşti, vor fi definitivate lucrările.
- Ce departamente noi sunt înfiinţate în primărie pentru cetăţeni?
- Un departament de transport pentru că avem un microbuz care transportă copiii de la Mâsca la Galşa şi retur. În primărie avem amenajate două ghişeuri pentru impozite şi sală nouă de căsătorie.
- Care situaţia privind iluminatul public?
- Am realizat 50%. Satul Galşa l-am terminat complet, iar acum mai avem satul Mâsca şi jumătate din Şiria. Vom avea un iluminat modern, cu lămpi economice de 36 de waţi.
- Cu drumurile cum staţi?
- Dorim să achiziţionăm un autogreder, cilindru compactor şi un excavator pe care dorim să le achiziţionăm, pentru a îmbunătăţii calitatea străzilor din comuna Şiria. Se continuă lucrările la drumul care duce la Mănăstirea Feredeu.
- Câte cabinete medicale sunt în Şiria?
- Avem 5 medici de falimilie, trei în Şiria, unul în Galşa şi unul în Mâsca. Avem o cameră de gardă care funcţionează de la opt seara până dimineaţa la ora 7, 00, unde cei cinci medici de familie fac de gardă.
- Dar cabinete stomatologice?
- Avem două. Unul care funcţionează în dispensarul medical şi unul privat.
- În ce stadiu se află grădiniţele?
- Avem două grădiniţe în Şiria cu program normal şi una în Mâsca şi una în Galşa. Dorim ca grădiniţa din Galşa să o transformăm într-o grădiniţă cu program prelungit şi chiar să construim o grădiniţă nouă cu ajutorul ministerului.
- Care sunt lucrările la şcoală?
- Am dat drumul la centrală, care are încălzire pe lemne. Am avut un cazan de combustibil lichid, dar care nu a funcţionat deoarece costurile erau prea mari. Încet, încet am făcut modificările, iar la sfârşitul anului am cumpărat un cazan pe lemne care va face faţă să încălzească ambele clădiri ale şcolii generale din Şiria. De asemenea, am făcut recepţia parţială la sala de sport, iar în cel mai scurt timp vom face recepţia şi în sală, pentru ca copii să beneficieze de sala de sport care s-a construit în Şiria. Sala are o capacitate 50 de locuri şi sunt foarte mulţumit.
- Cu ce probleme vă confruntaţi?
- Nu pot să spun că sunt probleme, chiar sunt mulţumit de activitatea personalului din primărie, cât şi activitatea Consiliului Local cu care am o colaborare foarte bună. Este un Consiliu Local care doreşte într-adevăr ca Şiria să fie cea mai modernă comună din ţară.
- Care este colaborarea cu Poliţia locală?
- Este una foarte bună. În urmă cu un an am dat o altă locaţie Poliţiei din Şiria. Am mai avea nevoi de vreo trei poliţişti şi sperăm că în următoarele luni, de la comanda judeţului să aibă grijă de Şiria, deoarece avem doar şapte lucrători de poliţie, iar Şiria este o localitate mai decât alte oraşe. Ceea ce pot să spun este că, Primăria Şiria colaborează foarte bine cu echipa colonelului Maftei.
- Ce ne puteţi spune despre Căminul Cultural Şiria?
- Este unul modern, care este renovat. În acest an dorim să punem geamuri termopan. Avem ansamblu folcloric care activează în căminul cultural şi este recunoscut atât în ţară, cât şi în Europa.
- Cum funcţionează APIA la Şiria?
- Ar fi bine ca cei de la APIA să aibă un sediu separat şi să nu fie în primărie, deoarece se confundă cu Direcţia Agricolă. Iar noi primăria să fim separat de ei. Ar fi bine ca directorii celor două instituţii să le caute locaţii, nu noi primăria să le dăm spaţiu. Şi noi suntem aglomeraţi în spaţiile pe care le avem.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro