Informatii

O aradeanca a luat pulsul afacerilor nipone

09.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Secretele succesului japonezilor în activitatea profesională au fost „furate” direct de la sursă de către directorul executiv al CNIPMMR Arad. Mihaela Breaz a participat, în perioada 15 ianuarie-3 martie, la trainingul „Management and Quality Control for Small and Medium Sized Enterprises în Romania”, desfăşurat în Japonia, la cursul finanţat de către guvernul nipon participând opt români.
Cursul  a fost structurat pe mai multe module ce presupuneau atât teorie cât şi exerciţiu practic, respectiv vizite la marile concerne japoneze printre care Toyota Motors, Yamaha Marine, Atsuta Kygio, Mishima Foods.
„Pe baza cunoştinţelor acumulate pe durata acestei instruiri şi a observaţiilor făcute în timpul vizitării unor companii japoneze vom încerca să adaptăm şi să implementăm, la nivelul firmelor membre, câteva dintre noţiunile cu aplicabilitate practică învăţate. Ceea ce m-a impresionant în mod deosebit este conştiinciozitatea cu care lucrează aceştia, fiecare angajat ştiindu-şi foarte clar munca pe care trebuie să o execute. Totul este extrem de bine pus la punct, spre exemplu la Toyota, am aflat că ei nu lucrează deloc în serie ci numai pe bază de comenzi. Vă daţi seama cât de bine trebuie să funcţioneze totul ca în momentul în care se înregistrează comanda lucrul să pornească pentru fiecare produs în parte, aşa cum a fost el configurat de către solicitant. Un alt aspect deosebit de important este interesul acestora pentru a valorifica totul, pentru protecţia mediului şi reciclarea a tot ceea ce poate fi folosit. Sunt extrem de multe lucruri de învăţat de la ei, de la modul asociativ în care sunt organizaţi, de la modul în care administraţia centrală şi locală se implică în sprijinirea acestora prin lansarea anumitor politici şi după cum spuneam, la conştiinciozitatea cu care lucrează angajaţii. Ei lucrează şapte zile din şapte şi beneficiază de un concediu de  20 de zile pe an, însă nici pe acesta nu şi-l iau pentru că primesc în schimbul lui tot felul de stimulente. Pentru a fi convins că oamenii se mai şi odihnesc, Guvernul a stabilit mai multe zile ca sărbători naţionale”, afirmă Mihaela Breaz.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Madiana M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro