Informatii

Si-a cumparat identitate falsa cu 2500 de euro

12.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Un cetăţean turc ce a încercat să iasă din ţară prin PTF Curtici legitimându-se cu un paşaport falsificat a fost depistat de către poliţiştii de frontieră arădeni. Tânărul s-a prezentat ieri noapte la PTF Curtici pe sensul de ieşire din ţară călătorind cu trenul rapid „Dacia”, care circulă pe relaţia Bucureşti – Viena. La controlul documentelor acesta s-a legitimat cu un paşaport pe numele de Kaplan I, în vârstă de 22 de ani.
Pentru că au avut suspiciuni cu privire la validitatea documentului de călătorie, lucrătorii de la frontieră l-au cercetat mai amănunţit constatând că acesta este falsificat prin metoda înlocuirii fotografiei titularului. În paşaportul turcesc prezentat la control, erau aplicate mai multe vize Schengen, precum şi o viză de rezidenţă în Germania.
În cele din urmă bărbatul şi-a declinat adevărata identitate. Ramazan G., are 25 de ani şi a intrat legal în Romania, în baza paşaportului naţional, prin P.T.F. Henri Coandă.
Tânărul a declarat că a obţinut paşaportul pe care l-a prezentat la frontieră de la un conaţional, în Istambul, contra sumei de 2.500 de euro, cu intenţia de a se deplasa în Germania, unde locuieşte o mare parte din familie. A recurs la acest gest deoarece nu deţinea viză Schengen.
„Ramazan G. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor urmează sa fie prezentat în faţa parchetului pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun”, ne-a declarat comisarul Florin Oprişa – purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro