Administratie

Primaria doreste falimentarea strandului - crede consilierul independent Edeleni Coloman

15.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Consilierul Edeleni Coloman a organizat ieri o conferinţă de presă în timpul căreia a criticat aspru iniţiativa Primăriei Arad de a înfiinţa un nou serviciu care să gestioneze activitatea Ştrandului Neptun. Consilierul independent a punctat că proiectul referitor la noul serviciu, care urmează a fi votat în şedinţa din data de 16 martie a consiliului local, este doar încă una dintre ingineriile primarului Gheorghe Falcă, ce doreşte să falimenteze locul de agrement arădean, pentru a putea să-l scoată şi pe acesta la vânzare, la fel cum a mai procedat şi cu alte societăţi din subordinea consiliului local.
Edeleni Coloman a declarat că faptul că ştrandul arădean nu a mai fost profitabil după preluarea acestuia de către noua administraţie locală, deoarece tocmai acest lucru s-a dorit. „Au fost scoase aparatele moderne de încasare de la intrarea în ştrand, care erau şi cu supraveghere video. Şi drept urmare, în loc de 520.000 de bilete câte se vindeau în 2003, pe când acesta era funcţional, numărul biletelor vândute a scăzut drastic, ajungând anul trecut la 180.000. Cum se poate explica faptul că, după ce un bilet a fost vândut anul trecut la 25 de mii de lei, încasările s-au ridicat doar la 4,5 miliarde de lei vechi, iar în 2003, când preţul unui bilet era de 15 mii de lei, încasările au fost de 7,8 miliarde de lei vechi ? Eu cred că acest fapt ar trebui să ne facă să ne punem multe semne de întrebare. Cifrele dovedesc că cineva a furat. Eu nu pot să spun cine, dar acest lucru este cert. Sunt de acord că poate sistemul de încasare nu era cel mai bun, dar atunci trebuia să vină cu ceva mai bun şi să vândă măcar cu un bilet mai mult. Şi acum văd că vine cu un alt proiect de salvare a ştrandului. Solicit DNA-ului să se autosesizeze şi să verifice ce s-a întâmplat acolo. Domnul primar asta a urmărit, să falimenteze ştrandul ca să vină el apoi ca şi salvator. Înainte societatea a avut profit de miliarde, iar acum are nevoie de bani alocaţi de la primărie, adică din buzunarele arădenilor. O să spun acest lucru şi în şedinţa de consiliu local.”
Consilierul independent a mai spus şi că atitudinea primarului faţă de comercianţi lasă mult de dorit şi acest lucru este şi în detrimentul arădenilor care beneficiază de acest loc de agrement, pentru că agenţii economici nu pot să îşi continue investiţiile începute: „Ar trebui să se găsească soluţii urgente pentru dezamorsarea relaţiilor tensionate cu agenţii economici. În prag de sezon estival, relaţiile proaste cu agenţii economici sunt şi în dezavantajul arădenilor care vin la ştrand. Toate problemele de la ştrand ar trebui să se rezolve împreună cu Asociaţia Comercianţilor de la Ştrand, însă edilul şef se comportă ca un baron pe feudă şi nu unul în devenire, cu unul maturizat.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro