Informatii

Manifestari in Parcul Reconcilierii

16.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Manifestările dedicate Revoluţiei Maghiare de la 1848 din Parcul Reconcilierii s-au desfăşurat fără incidente. Forţele de ordine - jandarmeria şi poliţia au împânzit discret parcul, urmărind cu interes desfăşurarea evenimentelor. Astfel, întrunirea a debutat cu imul de stat al României şi a fost precedat de cel Ungar. Cei aproximativ 300 de maghiari au ascultat mesajul premierului Călin Popescu Tăriceanu şi al omologului său ungar, Ferenc Gyurcsany. Din partea oficialităţilor locale au fost prezenţi Gheorghe Falcă, primar al Aradului, şi Iosif Matula, preşedinte al CJA, dar care nu au luat cuvântul. De la manifestare a lipsit şi prefectul Gavril Popescu, lucru lăudat de unii români aflaţi în mulţime. S-au depus coroane de flori atât la Statuia Libertăţii cât şi la Arcul de Triumf.
PRM a depus coroane de flori la Arcul de Triumf
O delegaţie a PRM Arad condusă de senatorul Aurel Ardelean, preşedinte al organizaţiei judeţene şi d-na deputat PRM, Anca Petrescu, au depus ieri, la orele 14,00, coroane de flori la Arcul de Triumf din Parcul Reconcilierii.
Conform celor declarate de Aurel Ardelean, depunerea de coroane din partea PRM nu trebuie văzută ca o contramanifestaţie la Revoluţia Maghiară. „În preajma sărbătoriri de la Blaj, din perioada 14-25 martie, am adus un omagiu care preţuieşte jertfa poporului român. Şi pentru poporul român, astăzi un popor european, Revoluţia de la 1848 are o semnificaţie a luptelor care au fost duse de generaţii întregi pentru realizarea principiilor democraţiei. Faptul că am depus astăzi coroane de flori are o semnificaţie patriotică”.     
Deputatul Anca Petrescu a adus un omagiu paşoptiştilor şi a declarat că „Aradul este foarte important în istoria României, tocmai prin această luptă pentru unitatea şi integritatea ţării noastre”.
Întrebat cum comentează abordarea steagului Republicii Populare Ungare în parcul Reconcilierii, senatorul Aurel Ardelean a subliniat: „Apreciem că această sărbătoare nu este a poporului român şi cred că autorităţile locale au aprobat abordarea drapelului maghiar trecând peste ceea ce înseamnă o semnificaţie naţională. În cazul în care nu s-au primit aprobările oficiale pentru abordarea drapelului pe pământ românesc, vinovaţii trebuie traşi la răspundere”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro