Informatii

Conventie parteneriala intre Arad si Kirklees (Marea Britanie)

21.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Consiliul Local al Municipiului Arad a semnat ieri o convenţie partenerială cu consiliul oraşului Kirklees din Marea Britanie. „Această convenţie pleacă de la relaţiile foarte bune de colaborare existente în acest moment între cele două consilii. S-a decis o concretizare a parteneriatului. Aceasta a plecat de la noua situaţie în care se află România şi, implicit Aradul, ca membru al Uniunii Europene”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.
Mai concert această colaborare se va desfăşura pe cinci domenii de activitate, în speţă: siguranţă comunitară; tehnologia informaţiei; îmbunătăţirea accesului la învăţământ în domeniul educaţiei pentru copiii care provin din cadrul minorităţilor etnice, în special a populaţiei de etnie rromă, inclusiv pentru copiii cu nevoi educaţionale speciale; accesul şi managementul performanţei în cadrul serviciilor sociale; promovarea atractivităţii Aradului.
„Din partea partenerilor vom avea opt specialişti care vor veni să ne sprijine pe aceste domenii”, a mai specificat Gheorghe Falcă.
Colegiul specialiştilor va veni în Arad în luna septembrie şi de atunci vor începe să lucreze. „Vizita” va dura două săptămâni. Prin această colaborare se intenţionează îmbunătăţirea serviciilor Primăriei, după modelul pe care Consiliul Local al oraşului Kirklees din Marea Britanie îl aplică deja.
0 citiri

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro