Informatii

In atentia Primariei - Strandul Neptun

21.03.2007 ⋅ 0 comentarii

* Noul serviciu de administrare a ştrandului necesită împrumut de la primărie * Primăria a scos la transparenţă un nou proiect referitor la Serviciul public de administrare a Ştrandului Neptun. Este vorba despre aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al  Serviciului public de administrare al Ştrandului Neptun, caietului de sarcini, regulamentului de funcţionare, metodologiei de calcul a tarifului de acces în locul de agrement şi a valorii acestuia

11 angajaţi
Noul serviciu va avea ca atribuţii organizarea, administrarea, exploatarea, amenajarea şi întreţinerea Ştrandului Neptun şi va fi condus de către directorul executiv adjunct al Direcţiei Tehnice. Finanţarea cheltuielilor curente de funcţionare şi exploatare a serviciului se va asigura din venituri proprii.
Serviciul public de administrare a ştrandului va avea 11 angajaţi, pe o perioadă de 8 luni (1 şef de birou, 5 referenţi, 5 muncitori calificaţi). Salariile vor fi asigurate din veniturile proprii ale instituţiei, fiind calculate estimativ la 150.000 lei. Bugetul serviciului va fi inclus în bugetul Municipiului Arad. Cheltuielile curente pentru asigurarea funcţionării propriu-zise a serviciului public, respectiv pentru asigurarea întreţinerii reabilitării şi exploatării infrastructurii aferente, se vor asigura prin încasarea de la utilizatori, pe baza tarifelor, preţurilor a unor sume reprezentând contravaloarea serviciului prestat.

Program de funcţionare non-stop
Conform proiectului, programul de funcţionare al Ştrandului Neptun este non – stop. Accesul în incinta Ştrandului Neptun se va face astfel: pentru chiriaşii căsuţelor, cabinelor şi alţi beneficiari accesul se face pe cele 3 căi de acces în regim non–stop pentru autovehiculele care deservesc aprovizionarea agenţilor economici se permite accesul cu respectarea următorului orar: luni-vineri, între orele 7 – 11 şi 17 – 19; sâmbătă–duminică între orele 7 – 13, pe căile de acces asfaltate sau amenajate în acest sens, cu viteza maximă de 5 km/h, până la limita evitării oricărui pericol. Fac excepţie de la aceste prevederi, cu respectarea restricţiilor de circulaţie enunţate mai sus, autovehiculele Pompierilor, Salvării, Poliţiei, Corpului Gardienilor Publici, Protecţiei Civile, Jandarmeriei, atunci când sunt la intervenţie sau pentru asigurarea manifestaţiilor culturale sau sportive, ale unităţilor de intervenţie RENEL, RAAC, ROMTELECOM, DISTRIGAZ.
Preţuri mai mari la bilete şi abonamente
Pentru calculul biletului de intrare pe ştrand şi a abonamentelor de intrare se vor avea în vedere cheltuielile privind: iluminatul; apă, canal, salubrizare; materiale şi prestări servicii (piese de schimb), pază, materiale pentru curăţenie, materiale şi prestări servicii cu caracter funcţional (salvamari, garderobier, asistent, muncitori necalificaţi); alte bunuri şi servicii pentru întreţinere şi funcţionare (instalaţii interioare, remedieri avarii); poştă, telecomunicaţii; reparaţii curente; bunuri de natura obiectelor de inventar; cheltuieli de personal;  cheltuieli cu asistenţa medicală.
În cadrul proiectului se mai specifică faptul că în metodologia de calcul al tarifului de acces în incinta Ştrandului Neptun componenta pentru dezvoltare şi modernizare va fi dimensionată astfel ca valoarea tarifului să poată acoperi cheltuielile cu întreţinerea şi exploatarea. Astfel au fost propuse următoarele tarife pentru bilete şi abonamente privind accesul în incinta ştrandului: preţ bilet întreg 3,00 lei/zi; preţ bilet cu reducere 1,80 lei/zi; preţ abonament întreg 90,00 lei/sezon; preţ abonament cu reducere 50,00 lei/sezon; abonament cabine 60,00 lei/sezon; preţ abonament parcare auto 100,00 lei/lună; preţ bilet parcare auto 10,00 lei/zi.
Biletele cu reducere pot fi achiziţionate de către elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu handicap, iar abonamentele cu reducere pot fi achiziţionate de către elevi, studenţi, pensionari , persoanele cu handicap.
300.000 lei de la bugetul local
Fiind un serviciu public care va desfăşoară o activitate de natură economică, serviciul de administrare a ştrandului se autofinanţează din veniturile realizate prin vânzarea de bilete, abonamente, chirii şi alte activităţi.
Având în vedere necesitatea executării unor lucrări de întreţinere şi reparaţii pentru începerea activităţii Ştrandului Neptun în sezonul estival 2007 Primăria consideră necesar acordarea unui împrumut, fără dobândă, din bugetul local în valoare de 300.000 lei. În perioada de vară se prevăd venituri la bugetul local, din activităţile desfăşurate pe ştrand de aproximativ 971.500. lei.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro