Informatii

Conform ministerelor de resort - Aradul nu va avea prea curand nici curse aeriene nici sediu pentru DSV

22.03.2007 ⋅ 0 comentarii

În urma unei interpelări adresate de senatorul Dan Ungureanu, ministrul transporturilor Radu Berceanu a spus un nu categoric curselor aeriene pe ruta Arad-Bucureşti, cel puţin în ceea ce priveşte compania Tarom. Motivaţia principală a refuzului o constituie concurenţa deosebită cu care se confruntă în prezent compania Tarom, precum şi apropierea geografică a oraşelor Arad şi Timişoara şi respectiv  distanţa mică  de numai 60 km la care se află situat Aeroportul Timişoara(care a atras o mare parte a potenţialului trafic din zonă).
Mai există evident posibilitatea ca alţi operatori să găsească atractivă înfiinţarea unor curse regulate care să cuprindă şi Aeroportul din Arad.
Nici în ceea ce priveşte construirea unui nou sediu pentru DSV Arad, răspunsul primit de senatorul arădean nu este în măsură să ne bucure prea mult. Astfel, ministrul de resort, Dan Ştefan Motreanu a confirmat că actualul sediu de pe Calea Bodrogului urmează a fi demolat pentru traseul unei autostrăzi, dar pentru noua locaţie (preconizată a fi în perimetrul Unităţii Militare din Gai) mai trebuie efectuate multe documente premergătoare (dintre care cea mai importantă este transmiterea terenului) care necesită timp şi bani. Totodată răspunsul ministerului nu cuprinde nici o asumare a vreunui termen, proiect sau implicare a instituţiei în această problemă.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro