Informatii

50 de ani de la semnarea tratatului de la Roma

23.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Simpozionul care marchează 50 de ani de la semnarea tratatului de la Roma s-a desfăşurat ieri în sala 70 a Palatului Administrativ. Evenimentul a fost dedicat aniversării a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma din 1957, moment în care a luat naştere „familia europeană”, iar 50 de ani mai târziu, legăturile în interiorul acesteia au fost din ce în ce mai strânse.
Acţiunea a fost desfăşurată de Consiliul Local al Municipiului Arad, prin Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară şi a avut ca obiectiv prezentarea trecutului, prezentului şi a viitorului Uniunii Europene, precum şi demultiplicarea informaţiei europene în rândul administraţiei publice locale, a sectorului neguvernamental, a tuturor celor interesaţi.
Deschiderea festivă a simpozionului a fost făcută de viceprimarul Levente Bognar, după care conf. univ. dr. Corneliu Pădurean a vorbit despre comunitatea economică europeană prin tratatul de la Roma. Prof. univ. dr. Dorin Herlo a făcut o prezentare pe această temă despre „Libertatea şi democraţia în Europa prin şi după Tratatul de la Roma”. Tot cu această ocazie şi Nicolae Groşan – directorul Expo Arad a vorbit despre „Piaţa internă în Uniunea Europeană după 1957 până astăzi. „Europa în viaţa de zi cu zi, câştigurile tratatului de la Roma”, a fost o analiză prezentată de Radu Lazăr.
Simpozionul s-a finalizat în jurul orelor 12, după ce cei prezenţi în sală au discutat şi au tras concluzii pe subiectele prezentate.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro