Informatii

Ziua Politiei Romane - Prilej de sarbatoare si voie buna pentru oamenii legii

24.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Ieri s-a sărbătorit Ziua Poliţiei Române, prilej cu care Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad a organizat o serie de manifestări menite să marcheze importanţa acestei zile. Astfel, o parte din poliţiştii arădeni, alături de autorităţile locale şi de două delegaţii de poliţişti din Ungaria, respectiv reprezentanţii Poliţiei Bekes şi  cei ai Poliţiei judeţului Csongrad, au fost ieri prezenţi în incinta celei mai importante instituţii culturale a oraşului, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, pentru a sărbători împreună Ziua Poliţiei Române.
Evenimentul a cuprins un program cultural - artistic, cu momente coregrafice, recitări de poezii, toate organizate cu sprijinul elevilor de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”. De asemenea,  ceremonia avansărilor în grad, premierea celor mai buni poliţişti-sportivi, precum şi acordarea titlului de Poliţistul de onoare al judeţului, au făcut parte din programul manifestărilor dedicate acestei zile. Astfel, un număr de 45 de ofiţeri şi 91 de agenţi de poliţie au fost avansaţi. Dintre aceştia, doi ofiţeri, au fost avansaţi în grad, înainte de termen. Este vorba despre Tamaş Ioan, care de la gradul de comisar de poliţie, a ajuns la cel de comisar şef de poliţie şi subcomisarul Nistor Florinel care a fost avansat la gradul de comisar de poliţie.
Arădenii care au trecut ieri prin faţa Teatrului au putut admira  tehnica folosită de către poliţişti în intervenţii. Astfel, pe platforma din faţa Teatrului au fost expuse autoturismele din dotarea IPJ Arad, în care arădenii curioşi au putut să urce şi să le studieze îndeaproape. De asemenea, şi laboratorul Criminalistic precum şi motocicletele folosite de agenţii poliţiei rutiere, au stat la dispoziţia vizitatorilor. Câţiva poliţişti de proximitate au împărţit arădenilor pliante cu sfaturi preventive şi au oferit celor interesaţi, consiliere.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro