Sport

Olanda ? Romania

24.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Olanda – România se joacă în această seară la Rotterdam, pe stadionul „De Kuip“ şi, chiar dacă nu decide calificarea, reprezintă foarte mult pentru actuala generaţie, putând fi chiar ultima şansă de a demonstra ceva la echipa naţională. Generaţia lui Mutu a ratat succesiv trei calificări la turnee finale de Campionat Mondial sau European şi este, practic, obligată să obţină biletele pentru Euro 2008. Şi cel mai bun prilej pentru a arăta că merită această calificare este chiar jocul cu Olanda, lider în grupă şi una dintre forţele fotbalului european şi mondial. Un rezultat pozitiv pe terenul batavilor ar însemna nu doar punct(e) în clasament, ci mai ales „betonarea“ psihicului jucătorilor noştri în perspectiva partidelor viitoare. 
Mai ales că bilanţul României în jocurile cu Olanda are rubrica viictorii imaculată, mai mult, noi reuşind să înscriem un singur gol în poarta olandeză în… şapte partide.
Interesant este şi faptul că România a pierdut doar două partide oficiale cu Piţurcă pe bancă, ambele cu Olanda. Palmaresul meciurilor oficiale ale lui Victor Piţurcă la echipa naţională este 20 14 4 2 40-11, 4 din cele 11 goluri au fost primite tot de la olandezi.
Echipa naţională a României a efectuat ieri antrenamentul oficial pe stadionul “De Kuip-Feyenoord” din Rotterdam. La finalul şedinţei de pregătire jucătorii, împărţiţi în două echipe, au disputat un meci şcoală pe jumătate de teren. Una dintre formaţii este foarte probabil, cea de start în partida de azi: Lobonţ - Contra, Tamaş, Goian, Raţ - Nicoliţă, Rădoi, Roşu - Cociş - Marica, Mutu.
Partida Olanda-România, din preliminariile Euro 2008, se va disputa astăzi, pe stadionul „De Kuip“ din Rotterdam, cu începere de la ora 21:30 şi va fi transmisă de TVR1.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M.H ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro