Administratie

Aradean cercetat pentru uz de fals si conducere fara permis

26.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au depistat un arădean care încerca să iasă din ţară la volanul unui autoturism fără a deţine permis de conducere.
Cristian S., în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza judeţului Arad s-a prezentat la intrarea în ţară la volanul unui autoturism marca „BMW”, înmatriculat în Irlanda.
La controlul documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta a prezentat un permis de conducere, în care era făcută menţiunea – eliberat de autorităţile irlandeze. În urma verificărilor efectuate cu aparatura din dotare, a rezultat că permisul de conducere prezentat la controlul de frontieră nu corespunde din punct de vedere al condiţiilor de fond şi formă, nerespectând elementele de siguranţă, fiind fals total.
Tânărul a declarat că în cursul anului 2005, în urma achitării unei taxe şi promovării unui test pe calculator, a primit prin poştă, la adresa unde locuia în Irlanda, permisul de conducere, pe care l-a prezentat la controlul de frontieră. Bărbatul mai  susţinea că nu a avut cunoştinţă că acesta este fals.
„Tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără permis, la finalizarea cercetărilor urmând a fi prezentat în faţa parchetului, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun”, ne-a declarat comisarul Florin Oprişa – purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro