Informatii

Intimul ? una dintre cele mai scumpe zone ale orasului

27.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Zona Intim este unul dintre cele mai scumpe cartiere din municipiu. Reprezintă un real magnet pentru bănci, pentru reprezentanţele unor firme cu diverse obiecte de activitate care şi-au deschis magazine la parterul blocurilor… De curând, s-a dat în folosinţă şi fântâna arteziană care a costat municipalitatea nici mai mult, nici mai puţin de patru miliarde de lei vechi, în jurul ei amenajându-se şi un spaţiu de agrement, cu alei pietonale şi bănci pe care trecătorii se pot odihni…
„ E frumos aici. Când am timp suficient să merg până în parcul copiilor, vin aici cu nepoţelul şi mă mai plimb. E spaţiu suficient, când funcţionează fântâna e superb… avem loc pe bancă, mai vin alte bunici cu nepoţeii şi stăm aici, aproape de casă,” afirmă Maria Neagu.
Pe de altă parte, odată cu venirea în zonă a unui semnificativ număr de firme a crescut semnificativ şi preţul apartamentelor, unul la trei camere ajungând chiar la 70.000 de euro.
Desigur când spunem „Intim”, ne gândim la şirul de gherete care funcţionează aici, de peste 15 ani, care oferă atât trecătorilor, cât şi locatarilor din zonă tot ce le este necesar în gospodărie, începând de la cosmetice, detergenţi, la carne şi produse din carne, lactate, băuturi, pâine, fructe…, produse de patiserie şi cofetărie…
„ Eu am o gheretă aici de când s-au deschis ele în zonă. Am avut o perioadă în care se vindea foarte bine, acum însă nu mai este cum a fost. Nu ştiu motivul. Tot ce se poate să fie din cauza supermarketur-ilor care s-au deschis în Arad sau poate datorită nivelul de cumpărare scăzut al arădeanului de rând… Ideea e că nimic nu mai merge cum mergea. Nici nu mai ştii ce să faci. Comerţ cu amănuntul nu merge, producţie…ce să produci care să nu fie pe piaţă…Cel mai bine merg imobiliarele. Numai şi acolo îţi trebuie bani să investeşti în cumpărarea lor ca mai apoi să le vinzi mai departe. Iar apoi vine statul şi te impozitează de te doare capul…Parcă guvernanţii aceştia vor să ne trimită pe toţi la muncă în afară. Că aici, indiferent dacă ai sau nu şcoală, nu poţi face nimic trainic, plecând de jos. Salarii nu, politică economică nu…Vai şi amar”, afirma Elena T.
Cu problemele financiare de care ne lovim cu toţii, indiferent de nivelul la care suntem, Intimul rămâne o zonă extrem de bine cotată pe piaţa imobiliară, alături de Polivalentă şi Zona 300 ţinând topul preţurilor la apartamente.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. M ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro