Informatii

Aradenii, despre repartitoarele electronice

27.03.2007 ⋅ 0 comentarii

În contextul în care scumpirile dau năvală peste noi din toate părţile, începând cu luna august anul curent, montarea repartitoarelor electronice de căldură vor fi obligatorii pentru orice apartament. Experienţa celor care le deţin deja relevă faptul că aceste repartitoare nu sunt altceva decât o scumpire mascată, şi că nu ar reduce costurile la căldură. Astfel, în sondajul nostru de astăzi i-am întrebat pe arădeni cum comentează ei acest lucru? Iată ce ne-au răspuns trecătorii cu care am stat de vorbă:

Robotin Nicolae, pensionar: Eu unul am o părere bună despre acest lucru. Şi, chiar am auzit la televizor nişte discuţii cum că, după montarea obligatorie a acestor repartitoare, va veni ceva, nu ştiu ce anume, un sistem unic pe apartament, care cred eu că va fi mult mai accesibil, şi mai exact. Eu nu am deocamdată repartitoare căci până acum am depins de alţii, dar în viitor acesta este primul lucru la care mă gândesc, să-mi montez repartitoare.”
Guleş Emilia, pensionară: „Eu locuiesc la casă şi mă încălzesc cu leme dar în schimb copii mei au repartitoare. Iar din câte ştiu eu, plătesc mult mai puţin faţă de anii trecuţi căldura. Deci nu cred că ar fi vorba de o scumpire mascată. E mult mai bine cu aceste repartitoare, e cald în toată casa…”
Nicu, muncitor: „Norocul meu e că locuiesc la casă. Şi oricum să ştiţi că la salariul pe care îl am, nu aş avea posibilitatea să-mi montez aceste repartitoare şi dacă aş sta la bloc. Nu avem bani! Să-şi monteze cine are bani, nu e normal să se impună. Eu am auzit la televizor că vor creşte preţul la căldură cu aceste aparate, nici de cum că oamenii vor plăti mai puţin.”
Rodica Crişan, pensionară: „Eu locuiesc la garsonieră pe Banu Mărăcine şi am convenit cu vecinii mei ca de când terminăm cu căldura, să ne montăm repartitoarele. Eu zic ca va fi mult mai bine, mai ieftin. Fiecare îşi va plăti căldura după cât foloseşte. Dacă nu este acasă închide, iar dacă vrem mai multă căldură, lăsăm la maxim repartitorul.”
Şandor Nastor, pensionar: „E cu două tăişuri această treabă cu repartitoarele. Când se deschide geamul sau aerisim sub orice altă formă, se fură mult. Nu prea sunt de acord cu montarea obligatorie, am impresia că nu va fi mai bine… nu vom plăti mai puţin, ba din contră vor creşte sumele!”
Dara Şimandan, secretară: „Nu o să fie mai bine. Nu mi se pare normal ca cineva să hotărască în casa ta ce şi cum să faci. Din moment ce plăteşti contorul pe bloc, nu văd pe cine ce ar mai interesa şi altceva, căldura mai departe pe alte apartamente. Nu mi se pare o idee bună faptul că ni se impune pur şi simplu să ne montăm aceste repartitoare electrice.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro