Politic

Autostrada, un vis tot mai indepartat - cred social democratii aradeni

27.03.2007 ⋅ 0 comentarii

Organizaţia municipală a PSD, prin vocea vicepreşedintelui Marian Melinte s-a arătat nemulţumită de modul greoi în care avansează proiectele pentru construirea diverselor tronsoane de autostrăzi. Aceştia acuză faptul că la sfârşitul anului 2004, autostrada Bucureşti - Braşov a avut toate tronsoanele pregătite pentru a fi construite în parteneriat public-privat, dar cu toate acestea nu s-a făcut nimic deoarece toate acestea au fost anulate la începutul anului 2005.
„Firmele de construcţii au fost nevoite să plătească penalităţi pentru neutilizarea banilor împrumutaţi de la bănci şi astfel, în loc să avem realizată la sfârşitul acestui an autostrada până la Predeal, ministrul Berceanu a decis realizarea lucrărilor cu bani de la buget, după o licitaţie pe care au câştigat-o băieţii deştepţi“, a mai precizat Melinte.
Acesta a mai făcut referire şi la Coridorul IV care  continuă să fie amânat, deşi Guvernul de la Budapesta a progresat cu realizarea acestui segment, ajungând până la Szeged.
Social democraţii arădeni s-au mai arătat nemulţumiţi şi de modul în care a fost realizat proiectul acuzând realizarea lui tot pe considerente economice favorabile actualei Puteri, chiar dacă introducerea tronsonului  de autostradă prin cartierul Alfa, va crea arădenilor un disconfort similar celui datorat căii ferate care taie în două cartierul Micălaca.
 „Din păcate, această prioritate de care vorbeşte domnul Berceanu rămâne doar la stadiul de proiect, nefiind realizat până în prezent nici măcar un centimetru de autostradă. Totuşi, ministrul estimează că până în anul 2012 România va avea peste 1.000 de kilometri de autostrăzi. O asemenea estimare, corelată realităţilor din teren, este de-a dreptul fantasmagorică. Cum poate un ministru dintr-un guvern care în trei ani de mandat nu a realizat nici un  metru de autostradă, să decreteze că în următorii cinci ani se vor construi 1.000 de kilometri?” se întreabă retoric vicepreşedintele PSD Arad, Marian Melinte, membru în Departamentul de Transporturi şi Infrastructură al PSD.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.U ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro