Sport

Contor Group Arad ? Dinamo, o noua ?batalie?

30.03.2007 ⋅ 0 comentarii

După ce în urmă cu două săptămâni UTA întâlnea Dinamo la fotbal, iată că „bătălia“ se mută pe terenul de rugby. Şi asta pentru că sâmbătă de la ora 10.00, pe stadionul din Grădişte va avea loc partida Contor Group Arad – Dinamo, un meci care de câţiva ani a devenit unul al marilor orgolii, fiecare confruntare din teren transformându-se într-o bătălie fără menajamente. Rivalitate s-a acutizat mai ales din sezonul trecut atunci când Contor Group i-a eliminat pe dinamovişti din lupta pentru titlu, învingându-i în semifinale, la Arad, după un meci spectaculos, jucat de componenţii ambelor tabere fără menajamente. Sezonul acesta cele două grupări, favorite alături de Steaua la cucerirea titlului, nu s-au întâlnit în campionat, însă au jucat în Cupa României, unde din nou Aradul a eliminat pe Dinamo. Încă un semn clar că sâmbătă ne aşteaptă o partidă cât se poate de interesantă şi disputată, chiar dacă reprezentanţii ambelor grupări respectând regulile războiului psihologic declară că nu este o întâlnire decisivă.
O veste dintre cele mai bune din tabăra arădeană este certa revenire în teren a lui Ionuţ Dimofte. Mijlocaşul la deschidere al grupării arădene dar şi al echipei naţionale a suferit în pauza competiţională o operaţie la genunchi, dar acum este recuperat în proporţie de 95%. El va fi pe teren in jocul cu Dinamo, însă nu se ştie sigur dacă în postură de titular sau doar pe finalul partidei.
„Chiar dacă s-a refăcut foarte repede după operaţia suferită, Nuţu a avut o problemă la recuperare, aşa că nu este încă apt 100%. Cred ca va intra pe final de meci, ultimele 20-25 de minute. Puteam să joc cu el şi etapa trecută, la Cluj, dar nu am vrut să risc, în condiţiile în care terenul era greu şi alunecos“, a precizat Ovidiu Şerban, antrenorul arădenilor. Daca în privinţa lui Dimofte veştile sunt bune, din păcate Aradul va juca fără noua achiziţie Carl Cimpoiaş, irlandezul de origine română, sosit în această iarnă în tabăra alb-verzilor. Acesta s-a accidentat într-un meci de pregătire disputat la Cluj şiîn mod sigur nu va fi prezent în teren.
În cadrul aceluiaşi război psihologic dinamoviştii au anunţat că vor menaja câţiva jucători, titulari de drept, în frunte cu internaţionalul Cosmin Raţiu. „Raţiu se resimte după o accidentare şi cred că îl vom menaja. Nu este un meci aşa de greu, tocmai de aceea vom introduce în teren câţiva jucători de perspectivă”, a declarat Constantin Tudor, preşedintele secţiei de rugby a clubului din şoseaua Ştefan cel Mare.   
Partida dintre vicecampioana României şi ocupanta locului trei la finalul sezonului trecut va fi arbitrată de Cristian Răduţă, ajutat la cele două tuşe de Doru Gordin şi Simion Mărginean.
Contor Group va alinia după toate probabilităţile formaţia: Adăscăliţei, Maxim, Năcuţă - Cioriciu, Ursache - Bradu, Ene, Borcea - Achim, Preda - Teodorescu, R. Mihai, Mamoc, Stoichiţă – Fercu. Rezerve: Dimofte, Chiroiu, Grindei, Cristi Stoica, Daniel Stoica, Vlădeanu. Antrenor: Ovidiu Şerban.
Sperând ca la finalul celor 80 de minute să aplaudăm încă o victorie a jucătorilor arădeni, vă invităm să îi vedem la lucru în tentativa de a îngenunchia una din „clasicele“ sportului cu balonul oval din România.

Clasamentul
Diviziei Naţionale BRD – Play Off
1. Steaua 14 12 0 2 929-183 11pb 59p 
2. Dinamo 13 12 0 1 749-161 10pb 58p 
3. Arad 14 11 0 3 622-159 12pb 56p 
4. Baia Mare 14 10 1 3 518-139 9pb 51p 
5. Farul 14 6 1 7 400-304 6pb 32p 
6. U Cluj 13 4 1 8 272-481 5pb 23p

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Lucian Jurcă ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro