Sport

Zi foarte slaba a rugby-stilor aradeni - Contor Group Arad - Dinamo Bucuresti 6-21 (6-15)

02.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Întâlnirea cu liderul la zi al clasamentului Diviziei Naţionale de rugby ar fi trebuit să însemne o propagandă făcută sportului cu balonul oval de echipa arădeană. Până la urmă a fost doar o anti-propagandă făcută unui sport de echipă. Întâlnind o echipă cu jucători valoroşi, cu un moral excelent după succesul împotriva Stelei din etapa trecută, cu „vânt din pupa“ celor trei arbitri, Contor Group nu a arătat ca o echipă, ca un grup, decât în puţine momente. Au fost nenumărate situaţii în care omul cu balonul era foarte slab sau deloc(!) susţinut de coechipieri, tocmai de aceea situaţiile de eseu au fost rare în tabăra arădeană. Şi, cu totul inexplicabil, tuşa a fost ceva de neimaginat la o echipă cu pretenţii. Timp de trei sferturi de meci, adică cât timp dinamoviştii nu au fost siguri de victorie, Aradul nu a câştigat decât o singură repunere din margine, indiferent că era tuşă dinamovistă sau arădeană! În aceste conţii este imposibil să obţii un rezultat favorabil în faţa unei echipe de valoare, care vine cu toate lecţiile bine învăţate. În acest fel arădenii şi-au compromis în foarte mare măsură şansele de a juca finala şi în acest an.
Dinamo a deschis repede scorul, în minutul 6, când Calafeteanu a transformat o lovitură de pedeapsă, după alte  8 minute reuşind şi eseul.  Merşoiu a pătruns din linia a doua spre terenul de ţintă, acelaşi Calafeteanu transformând pentru 0-10. Dinamo profită de jocul foarte slab al arădenilor şi mai reuşesc o încercare cu înaintarea, Dobre fiind cel care a culcat balonul, 0-15, Calafeteanu  ratând transformarea. Arădenii par să se trezească, reuşesc să împingă jocul spre butul advers şi până la pauză reduc din handicap, Dimofte reuşind două lovituri de pedeapsă, 6-15 scor la pauză. 
La reluare, Contor Group are şansa să se apropie la doar 6 puncte de adversar, dar Ionuţ Dimofte ratează din poziţie excelentă o lovitură de pedeapsă. Apoi lui Grindei i s-a anulat un eseu pentru ceva ce doar arbitrul a văzut, şi totul era clar pentru toată lumea. Acelaşi Calafeteanu mai transformă două l.p. şi partida se încheie cu scorul de 6-21.
Contor Group pierde partida cu Dinamo după un joc în care nu a arătat ca o echipă, în faţa unui adversar valoros, dar care s-a temut foarte tare de acest meci şi şi-a luat toate măsurile de precauţie.
Formaţii:
Contor Group: Adăscăliţei, Maxim, Năcuţă, Cioriciu, Ursache, Ene, C. Stoica, Borcea, D. Stoica, Dimofte (2 l.p.), Teodorescu, Preda, R. Mihai, Stoichiţă, Fercu. Au mai jucat: Grindei, Chiroiu, Fânaru, Bradu, Achim şi Dinu. Antrenor: Ovidiu Şerban.
Dinamo: Dobre (1 eseu), Beca, Lăcătuş, N. Rus, Popârlan, Burcea, Tudori, Merşoiu (1 eseu), Calafeteanu (1 transf., 3 l.p.), R. Stanca, C. Nicolae, Lupu, Bărbuliceanu, Bagiu, Curea. Au mai jucat: David, Taşcă, Istrati, Alionte, Căplescu, Ghioc, Filip. Antrenor: Adrian Neaga.
Arbitri: Cristian Răduţă - Doru Gordin, Simion Mărginean
Observatori FRR: Emil Pârţoc şi Adrian Dumitrescu (ambii Bucureşti)

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Herţa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro