Politic

Sever Jurca a fost ales membru supleant in Biroul Executiv Central al PLD

02.04.2007 ⋅ 0 comentarii

În acest sfârşit de săptămână Partidul Liberal Democrat şi-a ales conducerea şi şi-a stabilit statutul în cadrul primului congres al formaţiunii care a avut loc la Bucureşti. Astfel,  Theodor Stolojan a fost ales preşedinte al partidului, Gheorghe Flutur, preşedinte executiv iar  Valeriu Stoica preşedinte al Delegaţiei Reprezentanţilor Naţionali.
Delegaţia arădeană, formată din 27 de membrii a fost una dintre cele mai numeroase, iar discursul preşedintelui Sever Jurcă unul dintre cele mai bine primite. Acesta a susţinut că PLD nu este un partid prezidenţial şi că singura fuziune pe care liberal democraţii ar putea să o facă vreodată este cea cu PNL, după debarcarea lui Călin Popescu Tăriceanu şi a apropiaţilor acestuia de la cârma partidului. Jurcă a mai subliniat şi situaţia extrem de bună în care se află filiala arădeană a PLD, care are deja patru consilieri judeţeni şi un număr important de aleşi locali.
În urma votului exprimat de cei 1160 de delegaţi prezenţi, din 1260 câţi au fost convocaţi, Sever Jurcă a fost ales membru supleant în Biroul Executiv Central, organism care va avea prima şedinţă în cursul zilei de astăzi. Cu toate că încă de acum două săptămâni Jurcă a declarat că nu va candida la nici o funcţie, acesta s-a lăsat până la urmă înduplecat la presiunile colegilor de partid care au folosit ca argument importanţa filialei arădene în formarea acestui partid.
Liberal democraţii şi-au mai adoptat statutul şi programul politic.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.U ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro