Informatii

Pregatiri pentru Zilele Orasului Pecica

05.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Imediat după ridicarea Pecica la rangul de oraş, în 7 aprilie 2004, administraţia locală a vrut să marcheze evenimentul aşa cum se cuvine. De atunci, în fiecare primăvară localnicii au parte de mai multe zile de programe cultural-sportive, iar Zilele Oraşului au intrat în rândul sărbătorilor locale tradiţionale, alături de Praznicul de Pită Nouă, hramurile bisericilor mari, Moto-Rock etc.
În acest an ziua în care Pecica a fost proclamată oraş cade în Sâmbăta Mare, motiv pentru care edilii au ales să decaleze evenimentele cu o săptămână. Astfel, cea de a treia ediţie a Zilelor Oraşului se va desfăşura în perioada 13-14 aprilie, vineri şi sâmbătă.
Pentru ca cele două zile să ofere un program cât mai variat şi fiecare să găsească ceva pe placul lui, organizatorii - Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură a oraşului - au început în timp util pregătirea evenimentului, iar în aceste zile s-a reuşit definitivarea programului.
La fel ca şi anul trecut, Zilele Oraşului vor începe vineri la ora 12,00 cu marşul pecicanilor pe ruta liceu - primărie, atmosfera fiind asigurată de fanfara şi majoretele din Nădlac. O oră mai târziu urmează deschiderea festivă, cuvântul oficialităţilor şi premierea campionatului de box desfăşurat cu ceva timp în urmă.
După-masa este dedicată sportului: de la ora două începe Cupa Oraşului la fotbal în sală (în Sala dr sport), iar de la cinci urmează pe stadion meciul Progresul-Tauţ, contând pentru Campionatul judeţean.
De la ora 18 se va organiza concursul de frumuseţe Miss Pecica, spectacolul fiind întregit de formaţiile locale de dans Pass şi Fantasy, respectiv Paula Cordea. Momentul principal al serii va fi la 20:30, când va începe concertul celor de la Simplu, urmată de o discotecă în aer liber.
Sâmbătă de la 11 continuă meciurile din cadrul Cupei Oraşului, iar la ora 13, în sala festivă a Şcolii Generale nr. 2  va avea loc şedinţa festivă a Consilului Local. La ora 15 va începe meciul de fotbal old boys Progresul-UTA.
Seara de la şase debutează spectacolul folcloric, care promite a fi foarte complex. Pe lângă participarea formaţiilor locale de dans popular Búzavirág, Păstrătorii Tradiţiei şi cea a Clubului Copiilor, nu vor lipsi nici soliştii, precum Ionaş Florin - “Generalul”-, sau Ducu Cărăneanţ. Potrivit viceprimarului Petru Antal, Zilele Oraşului se vor încheia cu un foc de artificii de la ora 22, care va ţine un sfert de oră şi va fi urmat de o discotecă în aer liber. Spectacolele de seară vor avea loc pe platoul de lângă primărie, iar în caz de vreme nefavorabilă la Casa de Cultură.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro