Informatii

In sedinta de consiliu de ieri - Proiectul privind gararea autovehiculelor pe drumurile municipiului a cazut

05.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad referitor la circulaţia utilajelor şi a autovehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone în municipiul Arad a căzut la vot, în şedinţa aleşilor locali ai municipiului de ieri, după ce consilierul independent Rodica Borza a dezaprobat proiectul, propunând ca acesta să fie scos de pe ordinea de zi şi, eventual, îmbunătăţit: „Unele probleme nu sunt stabilite din punct de vedere juridic. În prezenta hotărâre se prevede ca măsurile sancţionatorii să se aplice societăţilor şi nu şoferului, în condiţiile în care şoferul este cel care încalcă regulile impuse de noi prin hotărâre de consiliu”, a punctat consilierul independent.
Acestea fiind spuse, proiectul a fost supus la vot, căzând cu brio, opt dintre consilieri abţinându-se, cinci fiind împotrivă şi doar şapte votând „pentru”.
Proiectul prevedea interzicerea garării pe drumurile publice din municipiul Arad, a tuturor categoriilor de autovehicule cu excepţia autoturismelor şi a microbuzelor cu 8 1 locuri, înmatriculate pe persoane fizice.
Astfel, staţionarea pe domeniul public a autovehiculelor (cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 to) care efectuează transport marfă, pentru încărcarea, respectiv pentru aprovizionarea agenţilor economici, ar fi fost permisă în intervalul orar 06,00 – 09,00 respectiv 18,00 – 22,00.
Proiectul va fi reintrodus pe ordine de zi a unei şedinţe viitoare.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro