Politic

Saptamana politica - ?Patimile? PSD-ului

06.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Toată lumea discută în aceste zile despre instalarea noului guvern, efectele scoaterii PD-ului de la guvernare, atât în plan naţional cât şi local. S-au scris nenumărate rânduri despre schimbările ce vor urma, de la cele ale directorilor care au fost promovaţi de acest partid până la modul în care vor evolua lucrurile în ceea ce priveşte eventuale plecări ale membrilor, în mod deosebit a celor implicaţi în administraţiile locale.
În tot acest iureş iscat de ultimele schimbări de pe scena politică, schimbări extrem de importante de altfel şi cu efecte majore pe termen lung, celelalte partide au cam intrat într-un con de umbră. E drept că nici reprezentanţii acestora nu s-au omorât cu „ieşitul în faţă“!
Cu toate acestea, la unele dintre ele lucrurile se mişcă, agitaţia este poate la fel de mare ca în sânul puterii, iar efectele sunt tot … pe termen lung.
Este şi cazul filialei arădene a PSD, unde febra anunţatelor alegeri a cuprins cam toate organizaţiile şi oamenii de partid. Starea în interior este una efervescentă, se fac de zor calcule, se trag sfori, se fac şi se rup alianţe şi se lucrează la limita fairplay-ului, că deh, aşa e în politică!
Astfel organizaţia municipală şi-a stabilit un calendar de derulare a alegerilor, calendar care nu pare interesant pentru cei de la judeţ şi care este ameninţat cu anularea. Fragila înţelegere care părea să funcţioneze între cele două organizaţii pare să fi fost aruncată în aer odată cu conştientizarea mizei acestor alegeri şi a importanţei pe care o au cele de la municipiu în economia celor judeţene. În acest context, zvonurile conform cărora alegerile vor fi amânate din nou au devenit din ce în ce mai vehiculate şi mai credibile.
Cu toate acestea, nu trece o zi fără ca situaţia din PSD Arad să nu sufere transformări, să nu aducă surprize. Una dintre acestea este cea legată de o eventuală candidatură a lui Avram Crăciun la preşedinţia partidului care a fost semi oficializată la o acţiune internă.
Un alt semnal a fost dat de participarea lui Edeleni Coloman la aceeaşi acţiune, ştiută fiind dorinţa acestuia de revenire în partid, probabil nu de unul singur!
Cert este că toate aceste semnale readuc în atenţie războaie de mult uitate, trădări şi coaliţii de mult apuse şi interese reactualizate.
În plus, declaraţiile actualului preşedinte interimar conform cărora el nu este încă candidat la şefia partidului, nu fac decât să adâncească misterul care învăluie aceste mult trâmbiţate alegeri. Vă reamintesc că în urmă cu circa două trei săptămâni a apărut ştirea că în sfârşit Bucureştiul a decis să se organizeze alegeri la Arad. După euforia de moment şi anunţarea paşilor organizatorici care trebuie urmaţi, asupra PSD Arad s-a aşternut o tăcere stranie, calendarul şi datele de derulare nefiind anunţate nici azi. Desigur, motivaţia oficială a acestei lipse a fost legată de apropierea sărbătorilor pascale şi de amânarea vizitei bilunare a responsabilului de zonă, Ecaterina Andronescu.
Este greu de crezut însă o astfel de scuză, semnalele ducând mai degrabă, aşa cum am mai spus, spre o nouă amânare a acestora.
Dat fiind că totuşi ne aflăm în Săptămâna Mare, haideţi să-i lăsăm (şi) pe PSD-işti cu „patimile“ lor şi să sperăm într-o revedere săptămâna viitoare, cu politicieni ceva mai „afectaţi“ de participarea la Sfintele Sărbători Pascale!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro