Sport

?Bătrana Doamna? a dezamagit din nou

06.04.2007 ⋅ 0 comentarii

UTA Arad – Politehnica Iaşi 0-0

Arad, joi, 5 aprilie; ora 16:00; stadion UTA, teren excelent; spectatori 4.000.
UTA: Tudor - Bălan, Balint, Chiriţă, Paşcovici – Hidişan, Thiago ('74 Andrade), C. Todea, Simao – Stojanovici ('68 Apostu), Simion('55 Edson). Rezerve: Mîrne – Rusu, Vasiljevici, Djokovici.
Antrenor: Marius Lăcătuş.
Poli: Brăneţ – Buta, Onuţ, Ciobanu - Ad. Ilie, Mijin, Naidin (' 68 Sfârlea), Sarici, Paruolo – Bâlbă, Pălimaru ('20 Cernoch, '72 Miclea). Rezerve: Pleşca – Toma, Leucuţa.
Antrenor: Ionuţ Popa.
Cartonaşe galbene: Simion ('44), Balint ('90 1) / Buta ('45 1), Paruolo ('66).
Arbitru:  Alexandru Deaconu (Bucureşti).
Asistenţi: Sebastian Stoianof şi Adrian Midişan (ambii din Constanţa).
Rezervă: Vasile Balaj (Reşiţa).
Observatori federali: Florin Halagian şi Valeriu Ioniţă (ambii din Bucureşti).

„Bătrâna Doamnă" s-a făcut de râs în partida de ieri, contra Politehnicii Iaşi, nereuşind să iasă din „zodia" lui zero. Pentru că meciul de ieri a fost unul de zero la zero. Adică nimic la nimic. Nici UTA şi nici Poli Iaşi nu au arătat ca două echipe care vor şi pot să facă ceva pe un teren de fotbal.
Poate că fotbaliştii celor două echipe erau cu gândul la Sărbătoarea care va să vină şi era o corvoadă pentru ei faptul că erau pe teren, pentru că e greu să numim un joc de fotbal ceea ce ne-au arătat ieri după amiază. Atacul UTA-ei, a fost din nou, aşa cum ne-a obişnuit în acest an, ca şi inexistent. Indiferent în ce formulă s-a jucat, cu Stojanovici, Simion, Edson sau Apostu, poarta oaspeţilor a fost la fel de sigură ca Banca Angliei.
Antrenorul arădean al Iaşiului, Ionuţ Popa a fost primit cu aplauze de publicul arădean, în timp ce Marius Lăcătuş, cel care în ziua partidei a împlinit 43 de ani, a primit de la Marius Mitran şi Ionel Danciar un buchet de trandafiri albi şi roşii. Suporterii veniţi de la Iaşi, vreo 50 la număr, au marcat şi ei momentul afişând un banner pe care scria: „Crescut în oraşul vostru, intrat în sufletul nostru", ataşând şi o poză cu Ionuţ Popa.
Despre meci însă nu ar fi aproape nimic de zis. O primă ocazie a UTA-ei, în minutul 11, când Hidişan reia cu capul o centrare a lui Simao, dar mingea trece peste poarta lui Brăneţ, pentru ca abia în minutul 42 să mai consemnăm o fază cât de cât periculoasă, însă Todea îşi pregăteşte mingea la 16 metri de poartă pentru un şut…cu altitudine.
Repriza secundă pare să fie mai alertă, după ce Simion centrează pe fruntea lui Thiago, aflat singur-singurel în mijlocul careului ieşean, dar trimite peste. Şi după un şut slab al lui Hidişan, în minutul 72, în minutul 83 consemnăm cea mai mare ocazie a partidei, Andrade centrează de pe dreapta, Apostu „bărbiereşte" balonul, care se loveşte de Ciobanu, rămâne la cinci metri în faţa porţii, Brăneţ e căzut, dar nimeni echipat în alb-roşu nu e prim preajmă, astfel că până la urmă portarul ieşenilor reţine. 
Partida se încheie aşa cum a început, cu un scor alb, după un joc de o asemenea factură tehnică, cum rar se poate vedea pe un teren cu ceva pretenţii. Zero la zero şi „Bătrâna Doamnă" ajunge la –11 în clasamentul adevărului în condiţiile în care Poli Iaşi nu s-a apropiat decât arareori de careul UTA-ei.
Etapa viitoare, UTA va avea un joc foarte greu,  Cluj-Napoca, în faţa CFR-ului.

Declaraţii la finalul partidei

Ionuţ Popa: „Un rezultat bun pentru noi, dar sunt un pic supărat pentru că deşi nu am folosit doar patru fundaşi pe linia de fund, nu am avut acea siguranţă pe care aş fi dorit-o. UTA a avut trei ocazii în prima repriză (?!) şi una mare în cea de a doua, în condiţiile în care noi, v-o spun sincer, nu am venit doar să ne apărăm.
Nu noi antrenorii le spunem jucătorilor să facă pasul înapoi, am fi dorit să fim mai periculoşi în atac, dar Bâlbă a prins o zi mai slabă, a venit şi accidentarea lui Pălimaru. În plus nu am putut să-i folosesc pe Miclea şi pe Silvăşan. Chiar şi cu acest rezultat îmi fac probleme pentru că noi avem la Iaşi un teren foarte greu, pe care nu poţi construi, se urcă mingea pe noi ca fasolea pe par, iar jocurile care ne aşteaptă sunt foarte grele, vine Vasluiul, Dinamo sau Farul şi nu ne va fi uşor. Oricum UTA nu e o echipă de retrogradat, staţi liniştiţi… "
Marius Lăcătuş: „ Ne-am dorit mult victoria, dar din păcate a fost cel mai slab joc pe care l-am făcut în acest campionat şi asta chiar când aveam mai mare nevoie  de cele trei puncte. Mai mulţi jucători nu au dat randamentul scontat, jucători cărora le-am acordat poate prea multă încredere, dar ei nu au răspuns cu aceeaşi monedă. Oricum voi avea o discuţie în vestiar mâine, la rece, ca să vedem ce e de făcut. Lupta pentru evitarea retrogradării va fi grea, totul depinde de jucători, de ceea ce vor reuşi să arate.
Deocamdată voi accepta deciziile conducerii, deşi eu nu sunt adeptul unor măsuri de genul blocării primelor sau al salariilor. Înţeleg şi reacţia suporterilor, care au dreptul să ceară chiar şi demisia mea după această serie de rezultate slabe."

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. H.; F. C. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro