Social

?Sa ocrotim Muresul!?

11.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Asociatia „Csemete” din Szeged de protecţie a mediului şi naturii, împreună cu Asociaţia „Szogedi Vedegzlet” din Szeged, Primăria Arad, Primăria Szeged, Universitatea „Aurel Vlaicu”  şi Clubul Condor din Arad, au puse bazele unei colaborări transfrontaliere, în 2006, prin Fondarea Asociaţiei „Forumul Mureşului”. Aceasta se ocupă de acţiuni concrete, practice, pentru ca răul Mureş să fie readus la condiţii de mediu optime, să fie ocrotit şi păstrat pentru generaţiile viitoare.
„Punctul de pornire a acestei acţiuni a fost o campanie de comunicaţie pentru protecţia mediului, materializată printr-o expediţie de vâslire din localitatea Tisa, până la Szeged precum şi o conferinţă pe tema Mureşului. După acţiunile de anul trecut, s-a realizat o expoziţie itinerantă de fotografii, ce redau atmosfera acestei campanii şi starea actuală a Mureşului”, a declarat viceprimarul Bognar Levente.
Expoziţia a ajuns la Arad şi se află la în holul Primăriei. Arădenii sunt invitaţi să o privească şi să semneze o Declaraţie de intenţie prin care îşi manifestă voinţa comună pentru facilitarea aplicării tuturor măsurilor în vederea ocrotirii râului Mureş şi exploatării lui în mod raţional.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro