Informatii

Targul ofertelor de locuinte

13.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Cea de-a doua ediţie a Târgului de locuinţe şi-a deschis ieri porţile în Piaţa Avram Iancu. După cum îi spune şi numele, „Târgul ofertelor de locuinţe” oferă arădenilor posibilitatea de a lua pulsul pieţei în tot ceea ce priveşte achiziţionarea sau construirea unei case, respectiv  a unui apartament, atât în cartierele Aradului cât şi în noile zone rezidenţiale ale municipiului, expozanţii fiind atât constructori, agenţii imobiliare cât şi băncile care se bat în oferte cât mai avantajoase pentru creditele ipotecare.
În hala expoziţională improvizată în Piaţa Avram Iancu există peste douăzeci de standuri de la care arădenii pot lua toate informaţiile de care au nevoie privind piaţa imobiliară din Arad.
După cum se observă, în ultimii doi ani, dacă nu putem spune chiar ultimul an, Aradul a cunoscut o dezvoltare serioasă în ceea ce privesc zonele rezidenţiale. Dacă startul a fost dat, destul de timid, în cartierul Grădişte, unde îşi construiau case în special vameşii, în ultimul timp, astfel de zone au apărut în mai toate cartierele Aradului şi chiar în comunele din imediata vecinătate a Aradului. E vorba de complexe, mai mici sau mai mari, cu vile simple sau în sistem duplex, cu toate utilităţile, unele dintre ele cu sisteme de pază securizată… În privinţa construcţiilor, desigur preţurile variază, în funcţie de dimensiuni, de dotări, de zonă… De asemenea important este şi materialul din care este ridicată construcţie, în domeniul caselor prefabricate din lemn, avantajul constând pe de o parte în costul mult mai mic cât şi în timpul redus de construire, o astfel de locuinţă, cu o suprafaţă de 151 mp ridicându-se la aproximativ 55.000 Euro.
Pe de altă parte, a crescut semnificativ numărul construcţiilor de blocuri, majoritatea însă având câte una sau două camere, apartamentele mai mici vânzându-se mult mai uşor. Ridicate în cartierele Vlaicu,  Alfa, Micălaca Est, Micălaca 300, Aradul Nou, majoritatea lor beneficiază de izolare termică şi fonică, climatizare, garaje, parcări subterane, locuri de joacă pentru copii cu supraveghere video, acces în incinta cu card-uri. În privinţa preţurilor, acestea pleacă de la 25.000 de euro şi pot ajunge chiar la 100.000 de euro.
Iar dacă vorbim despre bani, băncile oferă finanţări şi pe această direcţie. Ofertele de rambursare a unui credit ipotecar poate ajunge chiar la 30 de ani, iar dobânzile practicate pleacă de la 4,25% pe an (în franci elveţieni), până la 6,5 % în euro. Desigur, condiţiile de creditare diferă de la bancă la bancă.
„Ideea unui astfel de târg mi se pare excelentă. Chiar ne aflăm  într-o perioadă de tatonare a pieţei imobiliare pentru că vrem şi noi să ne construim o casă sau să ne cumpărăm un apartament. Iar acum analizăm şi pentru că nu avem banii necesari, umblăm pe la bănci să vedem care le sunt ofertele. În condiţiile târgului e mult mai comod să afli tot ceea ce vrei atât ca preţ cât şi ca noutate în privinţa cartierelor  rezidenţiale care tot apar. E foarte bună ideea organizării unui astfel de eveniment care pune faţă în faţă constructorii, cu clienţii … Foarte bine”, afirmă Elena Trânc din Arad.
Târgul este deschis astăzi între orele 11.00-19.00, iar mâine, între orele 10.00-17.00.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Madiana M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro