Informatii

De luni, bazarul din Piata ?Mihai Viteazul? devine amintire

13.04.2007 ⋅ 0 comentarii

* Pieţarii au huiduit şi fluierat administraţia publică locală

La doar o zi până la expirarea  termenului acordat de către SC TOP pentru eliberarea bazarului din Piaţa „Mihai Viteazul”, micii comercianţi care îşi desfăşurau activitatea aici au ieşit din nou în stradă protestând împotriva acestei decizii.
Desigur vă amintiţi că scandalurile dintre vânzătorii din piaţă şi Primărie, respectiv SC TOP au început încă în urmă cu aproximativ doi ani, moment la care s-a anunţat intenţia de demolare a pieţei şi de amenajare aici a unui centru comercial modern cu parcări subterane şi aşa mai departe… Pentru un timp însă lucrurile    s-au calmat cât de cât. Se pare însă că a fost vorba doar despre o linişte dinainte furtunii. Asta pentru că, chiar dacă, cel puţin deocamdată, nu se va amenaja acel mega centru comercial în zona respectivă, bazarul se desfiinţează, piaţa rămânând doar cu profil „agro”.
În contextul termenului stabilit de SC TOP privind desfiinţarea construcţiilor metalice de către întreprinzătorii privaţi până la data de 15 aprilie a.c., aceştia au ieşit ieri din nou în stradă, protestând în faţa Palatului Administrativ, huiduind şi fluierând administraţia publică locală. Cu un „zid” de pancarte inscripţionate cu tot felul de mesaje prin care îşi exprimă nemulţumirea, aproximativ o sută de pieţari au scandat ieri timp de două ore lozinci împotriva aleşilor locali, susţinând că ei nu cunosc planul de dezvoltare a zonei.
„SC TOP e o societate subordonată primăriei şi ar trebui să se supună legii transparenţei. Cerem să ni se pună la dispoziţie planul de dezvoltare a pieţei, însă nu ni se arată nimic. Nu a venit nimeni, o delegaţie  din partea societăţii să  ne spună ceva concret… Nu ştim clar ce se va întâmpla. Ni s-a spus doar ca până sâmbătă să desfiinţăm tarabele metalice. Aproximativ 90% dintre noi nu vor desfiinţa astea, însă mai sunt şi comercianţi mai  fricoşi, să zic aşa, care s-au lăsat intimidaţi şi care se vor conforma. Dar TOP-ul nu are ce să ne facă, fără a avea o sentinţă definitivă şi irevocabilă în acest sens.  Ba mai mult, contractul pentru aceste construcţii care sunt proprietate privată a fost încheiat pe durata existenţei societăţii TOP. Poate şi aici e o manevră a Primăriei să desfiinţeze TOP-ul…Nu ştim ce să spunem…Ideea e că nu au ce să ne facă, legal. .. Luna aceasta nici nu ni s-a mai luat abonamentul pentru plata meselor… Prin presă şi prin jandarmi a solicitat un dialog cu autorităţile, la care să fie prezentă şi doamna Sabău pentru a ne lămuri şi pe noi cu privire la viitorul pieţei”, afirmă Aurelian Toma, reprezentantul pieţarilor.
„Nu putem renunţa aşa uşor. Lucrăm aici de ani de zile. Trei membri ai familiei lucrează în piaţa asta. De aici trăim. Ce să facem? Unde să ne ducem? Avem deja o vârstă, nu ne  mai angajează nimeni. Sau unde să îţi deschizi altceva?”, se întreabă una dintre protestatare.
De cealaltă parte, Daniela Sabău, director al SC TOP,  susţine că nu a fost invitată la nici o întrevedere cu protestatarii, iar pe de altă parte, domnia sa susţine că începând de luni, 16 aprilie vor demara lucrările de reamenajare a bazarului. „E vorba despre o investiţie de modernizare a acestui spaţiu. Se începe cu bazarul şi se va continua cu partea în care acum se comercializează legumele. Piaţa va avea doar caracter „agro”, aşa că, vor dispărea produsele pe care le ştim că se comercializau până acum în bazar. E adevărat că există un termen până la care deţinătorii construcţiilor metalice trebuie să-şi ia lucrurile. Ideea e că indiferent de ceea ce vor face dânşii, noi luni vom  debarasa totul şi vom începe lucrările!”, afirmă Daniela Sabău.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Madiana M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro