Sport

?Batrana Doamna? umilita la Cluj-Napoca - CFR Cluj-Napoca - UTA Arad 5-0 (3-0)

16.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Cluj-Napoca, sâmbătă, 14 aprilie; ora 15:30; stadion CFR, teren excelent; spectatori 6.500.
CFR: Stăncioiu - Tony, Jula, Galliassi (’58 Cadu), Panin - Dani, Oliveira, Coroian (’29 M. Jose) - Semedo, Anca (’65 Didy), Surdu. Rezerve: Bota - Fl. Dan, Minteuan, Deac.
Antrenor: Cristiano Bergodi.
UTA: Tudor – Bălan, Balint, Chiriţă, Vasiljevici (’46 Apostu)- Hora (’80 Anca), C. Todea, Varga (’31 Djokovici), Simao – Simion, Edson. Rezerve: Huţan – Rusu, Paşcovici, Dănălache.
Antrenor: Marius Lăcătuş.
Cartonaşe galbene: Didy (’72) / Edson (’8), C. Todea (’42).
Arbitru:  Augustus Constantin (Rm. Vâlcea).
Asistenţi: Aurel Oniţa (Constanţa) şi Adrian Vidan (Bucureşti). Rezervă: Radu Petrescu (Bucureşti).
Observatori federali: Valentin Alexandru (Ploieşti) şi Ştefan Constantin (Bucureşti).

„Bătrâna Doamnă“ a trăit o nouă umilinţă, de această dată la Cluj-Napoca, acolo unde a fost aproape de un „set alb“, noroc că gazdele nu au forţat repriza secundă decât pe final. UTA este în cădere liberă şi nu se ştie cine ar putea să oprească această cădere. Arădenii au făcut efectiv figuraţie sub Dealul Feleacului, dând ocazia formaţiei gazdă să-şi treacă în cont trei puncte extrem de uşor. CFR-ul a jucat cum, ce şi când a vrut, a marcat din toate poziţiile, a făcut un antrenament cu public, în faţa unei echipe inexplicabil de apatice şi fără vlagă. Echipa arădeană este foarte de parte de ceea ce ar trebui să fie o echipă de primul eşalon şi situaţia devine mai mult decât îngrijorătoare.
După lovitura de începere dată de fosta glorie a CFR-ului, Dragoş Cojocaru, gazdele trec la cârma jocului. Singurul arădean care încearcă să opună rezistenţă este Ioan Hora, titular pentru prima dată în acest sezon, însă nesusţinut, nu poate face nimic.
Gazdele se apropie destul de periculos de poarta lui Tudor, UTA având o şansă după un sfert de oră dar Todea reia slab din mijlocul careului după o aşezare a lui Edson. Însă imediat gazdele răspund şi deschid scorul. Era minutul 16 când Anca reia cu capul în plasă centrarea din corner a lui Surdu, 1-0. În minutul 18 putea fi 2-0, dar Tudor parează mingea trimisă de Surdu, dar după alte două minute nu poate face nimic la „trasorul“ trimis de la 25 de metri în vinclu de Cristian Panin. UTA este la pământ, clujenii fac ce vor pe teren, astfel că în minutul 26 scorul devine 3-0, Semedo înscriind cu un şut din interiorul careului de 16 metri. Ziua neagră a UTA-ei continuă astfel că după jumătate de oră de joc Varga iese de pe teren, se pare că accidentarea suferită acum o lună şi jumătate recidivând, fiind înlocuit de Djokovici.
Abia în minutul 34 a apărut o situaţie mai clară de gol a UTA-ei, dar Simion trimite cu efect de la marginea careului pe lângă poarta gazdelor.
CFR-ul nu mai forţează, controlând însă pe toate planurile jocul.
Repriza secundă nu a adus nici o schimbare în atitudinea jucătorilor arădeni astfel că CFR-ul menţine posesia fără a forţa prea mult atacul. UTA încearcă timid să se apropie de poarta lui Stăncioiu, soluţia fiind şuturile de la distanţă, dar Balint sau Hora nu-l pot învinge pe ex-bucureştean. Cea mai mare ocazie a UTA-ei vine cu un sfert de oră înainte de final, însă „meritul“ este al lui Jula, care intervine greşit la o centrare a lui  Bălan de pe dreapta, prilejuindu-i un reflex salvator lui Stăncioiu. Finalul jocului îi găseşte pe clujeni forţând din nou atacul, astfel că scorul ia proporţii. Mai întâi, în minutul 82, Semedo face „dubla“ printr-un şut pe sub Tudor, 4-0, tabela fiind închisă de Surdu, care înscrie ca la antrenament după ce Semedo s-a jucat cu apărarea arădeană.
UTA a continuat şi la Cluj-Napoca jocul slab prestat etapa trecută cu Politehnica Iaşi, afundându-se tot mai mult spre subsolul clasamentului. S-au făcut din nou greşeli elementare, determinarea a fost sublimă dar a lipsit cu desăvârşire, iar scorul a fost ca atare. Dacă atacul este în suferinţă cronică, apărarea pare de la meci la meci tot mai nesigură, la Cluj-Napoca gazdele marcând când au vrut.
Etapa viitoare UTA va avea din nou o misiune foarte dificilă, urmând să primească pe propriul teren vizita formaţiei Oţelul Galaţi.

Declaraţii, declaraţii…

Marius Lăcătuş: „Nu pot altceva decât să felicit CFR Cluj pentru jocul prestat, cred că a fost cel mai reuşit al adversarilor noştri de azi din acest campionat. Despre rezultat nu pot să spun decât că a respectat în totalitate realitatea din teren. Jucăm sub presiune şi, sincer, mă aşteptam la o altă atitudine din partea jucătorilor mei. Singura surpriză plăcută pentru mine a fost Hora. Suntem la al nouălea meci fără victorie şi acum putem declara că am devenit o candidată sigură la retrogradare.
În acest moment există doar două soluţii. Ori se schimbă antrenorul la aceasta echipă, ori se va renunţa la câţiva jucători. În condiţiile în care cei din conducere consideră ca nu mai sunt capabil să antrenez această echipă, sunt gata să plec.“
Cristiano Bergodi: „Am făcut un meci frumos, pentru care îi felicit pe jucătorii mei. Prima repriză a fost superbă, dar din păcate a doua nu a fost la fel de bună, chiar dacă am mai marcat două goluri. Eu totuşi sunt mulţumit, dar meritul este al jucătorilor. Au dovedit seriozitate, au muncit şi au crezut că pot face o performanţa în acest campionat.
Trebuie să rămânem realişti, pentru că mai sunt multe meciuri de jucat, importante fiind mai ales întâlnirile directe cu contracandidatele la locul doi.“
Nicolae Bara: „Am vorbit cu Marius la telefon, era foarte afectat. Mi-a spus că din punctul lui de vedere ceea ce s-a întâmplat la Cluj a fost un adevărat dezastru. Eu văd puţin altfel lucrurile. Să nu uitam că ne-a bătut echipa de pe locul doi, dar pentru mine nu scorul ar fi îngrijorător, ci maniera în care a evoluat din nou echipa. Vom lua măsuri, dar nu acum, la cald, ci probabil luni, când vom avea o şedintă.
Consider că nu Marius Lăcătuş e vinovat, pentru că el este acelaşi antrenor care a adus punctele din tur. Mă deranjează unii jucători, atitudinea lor. Împotriva acestora vom lua măsuri, ei urmând să primească un ultim avertisment.
Însă trebuie să uităm rapid „episodul“ Cluj. Ne aşteaptă meciul cu Galaţiul, pe care trebuie neapărat să îl câştigăm. E cel mai important lucru acum.“
Sandu Ion: „Deciziile nu se iau la cald. Luni vom avea o întâlnire toţi, conducere, jucători, antrenori şi probabil vom lua şi alte măsuri pe lângă cele anunţate acum o săptămână. Îmi dau seama tot mai mult că unii jucători nou veniţi au arătat fotbal până au semnat contractele cu UTA, iar acum consideră Aradul un fel de staţiune. O să le arătăm că nu e chiar aşa cum cred ei.“

Sursa: Informatia Aradului

Autor: inf ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro