Informatii

In cazul medicului de la Zadareni - Cercetarile Colegiului Medicilor se misca la fel ca? ?ochiul mortului?

17.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Conducerea Colegiului Medicilor din Arad nu a făcut, până acum, nici un fel de cercetare în ceea ce priveşte cazul medicului de familie de la Zădăreni. Reamintim că ziarul nostru a demarat o anchetă în ceea ce-l priveşte pe doctorul Paul Petru Ovidiu, în vârstă de 39 de ani, săptămâna trecută, atunci când localnicii din comuna în care acesta lucrează au făcut sesizări la adresa ziarului nostru, spunând că ei nu-l mai vor ca medic al satului pe Paul Petru Ovidiu, acuzându-l, printre multe altele, că nu este un bun medic şi habar nu are să pună diagnostice.
Atunci ne-am deplasat la faţa locului şi am stat de vorbă cu toate părţile implicate în acest scandal. Majoritatea sătenilor au susţinut că au avut probleme cu medicul şi când s-au prezentat la consultaţii şi totodată când acesta a fost chemat să elibereze certificate de deces. Mai reamintim şi faptul că sătenii mai afirmă că, în momentul în care este chemat acasă la unul dintre aceştia, doctorul percepe o taxă de 30 de lei, din care 20 de lei taxa pentru deplasare şi 10 lei taxa pentru… stres (?!). Cam acesta ar fi, pe scurt, istoricul „circului” de la Zădăreni, circ pentru care redacţia noastră a sesizat săptămâna trecută Colegiul Medicilor din Arad.
Pentru a afla ce măsuri s-au luat în cele din urmă, am luat legătura ieri cu preşedintele Colegiului– Titus Ududec. Am rămas uimiţi când am aflat procedurile prin care acest Colegiu al Medicilor „doreşte” să rezolve cazul. Iată ce ne-a declarat Titus Ududec, când l-am întrebat cum se derulează cercetările în acest caz: „I-am cerut doctorului o părere despre acel material care a apărut în ziarul dumneavoastră. Aşteptăm să o primim în scris şi apoi vom vedea cum continuăm mai departe… Vineri probabil vă vom putea spune un rezultat în acest caz.”
După cum am mai spus, cazul acesta nu conteneşte să ne stârnească uimirea, devenind, pe alocuri, chiar hilar. Spunem asta deoarece conducerea Colegiului Medicilor, în loc să se deplaseze în cel mai scurt timp posibil la faţa locului pentru a elucida cazul, se ocupă de lucruri slabe. În speţă îl pune pe doctor să comenteze materialul apărut în presă, ca şi când acesta ar fi… analist publicistic. Halal cercetări!!!… Şi abia în funcţie de ce răspuns va primi din partea acestuia se va continua ancheta. Şi atunci ne mai mirăm că auzim despre atâtea şi atâtea cazuri în care unii doctori nu îşi iau în serios atribuţiile, iar în urma greşelilor acestora oamenii, din buzunarul cărora îşi iau aceşti medici leafa, au numai de suferit, când cei care ar trebui să-i tragă la răspundere stau cu mâinile-n sân. Sau, dacă totuşi se gândesc să facă verificări, se mişcă la fel ca „ochiul mortului”, tărăgănând cercetările,  urmărind probabil ca odată cu trecerea timpului, să se aştearnă praful pe dosarele întocmite. Asta dacă acestea au fost întocmite vreodată…
Totuşi, aşteptăm în continuare cu interes reacţiile Colegiului Medicilor din Arad în acest caz. Vom reveni cu amănunte…

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro