Informatii

Primaria vrea sa asfalteze 68 de strazi

18.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă a prezentat ieri presei arădene o serie de studii de fezabilitate întocmite de administraţia arădeană pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură din cartiere.
Acestea vizează asfaltarea străzilor de pământ din trei cartiere arădene, un proiect demarat încă din anul  2006 şi care cuprinde 47 de străzi din Grădişte, 11 din Subcetate şi 10 din Micălaca.
Gheorghe Falcă a precizat că pe străzile cuprinse în aceste studii de fezabilitate vor fi finalizate în curând şi lucrările de canalizare, astfel încât demersul executivului este unul cât se poate de logic şi vizează în fapt încheierea tuturor lucrărilor de infrastructură necesare. Valoarea estimată a asfaltărilor este de circa 10 milioane euro.
Pentru acoperirea acestor costuri, Primăria intenţionează accesarea unui credit, edilul şef declarând că odată finalizate studiile se va trece la paşii necesari pentru organizarea licitaţiei  de obţinere a creditului.
Singura problemă subliniată de Gheorghe Falcă a fost aceea a obţinerii sprijinului politic pentru aprobarea accesării acestui credit. În acest sens, acesta a precizat că s-au purtat deja discuţiile în interiorul primăriei, dar că urmează cele politice pentru obţinerea sprijinului.
„Dacă nu vom obţine acest sprijin politic, vom renunţa la ideea de a finaliza lucrările de infrastructură în cele trei cartiere. Studiile de fezabilitate rămân însă şi cei care vor reuşi să-şi susţină proiectele şi din punct de vedere politic nu au decât să le pună în practică“, a mai precizat edilul şef, care pare a-şi fi asumat statutul de opoziţie prin această declaraţie.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro