Informatii

Dupa doua saptamani de investigatii - Autorul tentativei de talharie a BRD-ului ? a fost prins

19.04.2007 ⋅ 0 comentarii

În după masa zilei de 5 aprilie a.c., un bărbat, autor necunoscut la acea vreme a încercat să tâlhărească una din filialele BRD Arad. Bărbatul a intrat în incinta sucursalei, iar cu ajutorul unui pistol cu bile de metal, l-a ameninţat pe paznicul instituţiei. Acesta s-a opus în momentul în care tâlharul a vrut să pătrundă, între cei doi creându-se o mică altercaţie. În aceeaşi perioadă, un alt agent de pază, de la o altă sucursală BRD a venit la locul incidentul, pentru a ridica valorile monetare din casă, neştiind ce se întâmplă. După ce, cel de-al doilea agent a tras câteva focuri de armă, autorul tâlhăriei a reuşit să scape, urcându-se într-un taxi. Suspectul  s-a folosit în continuare de armă, ameninţând-o şi pe şoferiţa taximetrului. Rămânând blocat în trafic, bărbatul a coborât din maşină şi a fugit.
Poliţiştii arădeni au început îndată investigaţiile, iar în cele din urmă, suspectul a fost depistat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, pe raza municipiului Arad, în apropierea unei săli de sport.
Nu avea bani să-şi plătească creditele
Tâlharul, Murar Dan Florin are 27 de ani şi este student la Facultatea de Ştiinţe Economice. Potrivit poliţiştilor, acesta ar fi declarat că avea nevoie mare de bani, fiind dator la cinci bănci din Arad, de unde a scos cinci credite, o sumă frumuşică de bani care echivalează cu câteva mii de euro. Nemaiavând de unde să-şi plătească datoriile, tânărul s-a gândit că după ce va prăda o bancă, toate problemele lui vor lua sfârşit, plan care însă nu a mai putut fi dus la capăt. După primele cercetări ale poliţiştilor arădeni s-a depistat faptul că Murar Dan Florin nu avea autorizaţie pentru arma pe care o deţinea de mai bine de doi ani de zile. Potrivit legii, acesta era obligat să o declare, cu toate acestea nu a făcut-o, încălcând astfel regimul de arme şi muniţii.
Şi-a aruncat hainele în Mureş
În momentul producerii incidentului, bărbatul şi-a acoperit faţa cu gulerul bluzei pe care o purta. De asemenea, şi-a pus şi o pereche de ochelari şi o şapcă, pentru a nu fi recunoscut. Hainele şi accesoriile le-a aruncat ulterior în Mureş, pentru a distruge orice probă care l-ar fi putut învinovăţi. De armă însă nu s-a scăpat, aceasta fiind indiciul după care l-au identificat poliţiştii.
Tâlharul a fost prezentat în cursul zilei de ieri, Tribunalului Arad în vederea emiterii unui mandat de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Bărbatul a rămas în arest, până când poliţiştii şi procurorii vor finaliza expertizele şi investigaţiile în vederea elucidării cazului. Pentru fapta comisă, Murar Dan Florin riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 20 de ani plus între 2 şi 8 ani de zile pentru faptul că nu a declarat portul armei.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro