Informatii

Targul educatiei universitare editia a VII-a

21.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a deschis ieri, la Sala Polivalentă, cea de-a VII-a ediţie a Târgului Educaţiei Universitare din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, în prezenţa a peste 200 de tineri. La manifestări au participat oficialităţi locale - primarul Gheorghe Falcă, Marius Gondor, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi cadre universitare ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, printre care i-am remarcat pe Iovan Marţian, prorector al Universităţii de „Vest Vasile” şi prof. univ. dr. ing. Corneliu Maior, cancelar al prestigioasei universităţi arădene, recunoscută pe plan mondial pentru performanţele sale academice.   
În alocuţiunea sa, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, a subliniat că, „târgul educaţiei universitare este destinat în totalitate arădenilor, dar şi viitorilor studenţi din ţară şi străinătate. „Acum şi aici aveţi prilejul să cunoaşteţi în mod direct oferta educaţională a UVVG din Arad, vizitând standurile expoziţionale, comunicând cu studenţii noştri, proveniţi de la cele 35 de specializări academice, sau intrând în relaţii cu decanii facultăţilor, cu cadre didactice. Dacă aş fi în locul oricăruia dintre Dvs., mi-aş pune întrebarea: De ce să devin student al UVVG din Arad? Răspunsul la o asemenea întrebare nu este simplu. Doresc să subliniez în acest sens doar câteva argumente: Toate specializările din cadrul universităţii noastre sunt reglate de standarde şi curricule europene, oferind posibilităţi de a continua masteratul şi doctoratul chiar în cadrul universităţii”
Universitate de interes european
Cel de-al doilea argument prezentat de rectorul Aurel Ardelean a fost că, „prin statut, suntem o universitate de interes naţional, integrată în Spaţiul European al Învăţământului Superior, fiind membră a EUA, a Asociaţiei Universităţilor Danubiene, punând în aplicare peste 60 de parteneriate interuniversitare vizând recunoaşterea diplomelor absolvenţilor noştri”.
Conform celor declarate de rectorul Aurel Ardelean, „garanţia ocupării unui loc de muncă în specialitate este oferită de exemplul promoţiilor de absolvenţi ai facultăţilor Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, care şi-au găsit rapid posturi în ţară şi în Uniunea Europeană. Promovabilitatea şi performanţele absolvenţilor la examenele de licenţă sunt printre cele mai bune din România şi Europa de Est. Universitatea şi facultăţile oferă facilităţi specifice : taxele sunt mai mici decât în universităţile de stat, senatul universitar oferă burse de excelenţă şi sociale, studenţii noştri participă la diverse programe de mobilităţi în cadrul unor universităţi europene recunoscute”.
Avantajul studenţilor
În opinia rectorului Aurel Ardelean, cel mai important avantaj pentru studenţii noştri îl reprezintă corpul academic de elită, baza didactică de excepţie şi calitatea profesionalizării axată pe practică în specialitate. „Universitatea şi, în mod special, organizaţia studenţilor oferă o adevărată viaţă studenţească, prin cultură şi promovarea valorilor tinereţii. Iată doar câteva motive care m-ar determina, fiind absolvent de liceu, să intru în marea familie academică „Vasile Goldiş”, alcătuită din peste 25.000 de studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice”.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro