Sport

Desi a inscris doua goluri in meciul de ieri - Dupa zece etape UTA ramane fara victorie - UTA Arad ? Otelul Galati 1-1 (0-0)

23.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Arad, duminică, 22 aprilie; ora 15:30; stadion UTA, teren excelent; spectatori 4.000.
UTA: Tudor - Bălan, Chiriţă, Paşcovici, Simao – Hora, Balint, Hidişan (’74 Thiago), Simion (’68 Apostu), Edson, Dănălache (’82 Stojanovici). Rezerve: Huţan – Rusu, Vasiljevici, Djokovici.
Antrenor: Marius Lăcătuş.
Oţelul: Vîtcă – Gado, Nogo, Sîrghi, Semeghin – Szekely, Giurgiu, Sergiu Costin (’73 Labukas), Kim (’87 Boghiu) – G. Paraschiv, D. Stan (’71 Jula). Rezerve: Grybauskas – Baciu, Tănase, Mărginean.
Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Simao (’25), Paşcovici (’30), Simion (’44), Rdson (’70) / Nogo (’53).
Arbitru:  Viorel Sandu (Bucureşti).
Asistenţi: Eduard Ungureanu şi Bogdan Velicu (ambii din Bucureşti).
Rezervă: Ovidiu Haţegan (Arad).
Observatori federali: Florin Gîtejan şi Daniel Prodan (ambii din Bucureşti).
„Bătrâna Doamnă“ se apropie încet, dar sigur, de matineul ligii secunde. Elevii lui Marius Lăcătuş nu au mai reuşit să câştige un meci de zece etape, şi se afundă tot mai serios în nisipurile mişcătoare ale subsolului clasamentului, fiind la doar trei puncte distanţă de Ceahlăul Piatra Neamţ, prima echipă aflată sub linie. Dacă spre deosebire de celelalte meciuri arădenii şi-au creat mai multe ocazii de gol, finalizarea a lăsat de dorit, iar sincronizările în apărare au apărut de prea multe ori în repriza secundă. 
UTA joacă în tricouri albe, şorturi roşii, în timp ce gălăţenii sunt în echipament albastru. La cele două porţi sunt plase noi, de culoare roşii, totul e ca „textiliştii“ să le „ude“ cu o victorie, aşa cum cereau suporterii, galeria  afişând un banner pe care scria: „Singura opţiune: Victoria“.
Prima acţiune a partidei aparţine oaspeţilor, în chiar minutul 1 Giurgiu are o incursiune periculoasă dar trage slab de la marginea careului. UTA răspunde în minutul 12, când Dănălache are o acţiune personală dar se încurcă în careu în momentul pasei decisive, faza continuă, mingea ajunge la Hora, dar şutul acestuia de la 16 metri trece de puţin pe lângă poartă. Nu trec decât 4 minute, Simion îi întoarce pe Gado şi Nogo, dar este blocat în momentul şutului. Simao este activ pe partea stângă, Hora face şi el un meci destul de bun pe dreapta, dar cei doi atacaţi, Edson şi Dănălache sunt masivi, dar greoi şi nu reuşesc să destabilizeze apărarea adversă.
În plină dominare arădeană Paşcovici luftează incredibil în situaţie de ultim apărător, iar Simao este obligat să-l faulteze pe Szkely la marginea careului şi vede şi cartonaşul galben. Lovitura libera e executata de Semeghin în zid şi scorul rămâne alb. După o jumătate de oră de joc UTA ratează o ocazie rarissimă, Hidişan pătrunde în careu, şi singur cu Vîtcă la şase metri, nu reuşeşte să-l învingă pe portarul gălăţean care respinge până la Hora, aflat la marginea careului, dar şutul dintr-o bucată ocoleşte poarta.
Cu cinci minute înainte de pauză o lovitură liberă arădeană, lateral dreapta, este respinsă de gălăţeni până la Simao, care de la peste 40 de metri trimite dintr-o bucată la o palmă peste transversală.
La reluare UTA pare să fi terminat benzina, iar Szekely ajunge în careu, lateral dreapta, dar trage pe lângă poartă, pentru ca în minutul 49 Semeghin să bată excelent o lovitură liberă de la 25 de metri, dar Tudor respinge  spectaculos mingea trimisă aproape de vinclu. Gălăţenii sunt mai proaspeţi şi pun poarta lui Tudor în pericol şi prin centrări periculoase, dar Paraschivşi Daniel Stan ratează de puţin intercepţia.
UTA reuşeşte să deschidă scorul în minutul 69: lovitură liberă de la 20 de metri, uşor lateral dreapta, executa Edson cu efect pe colţul portarului şi… 1-0. Bucuria arădeană nu ţine decât şase minute, pentru că Dănălache confundă propria poartă cu cea a adversarilor şi trimite în plasa porţii lui Tudor o centrare a lui Semeghin de la 35 de metri.
UTA încearcă să revină,  Apostu centrează pentru Edson care trimite direct spre poartă din unghi, în locul unei recentrări, în minutul 79, pentru ca în minutul 82 arbitrul să refuze acordarea unui penalti pentru UTA. Mai întâi Apostu e tras de tricou în careu, apoi Thiago e faultat la marginea careului, execută acelaşi Edson, dar pe mijlocul porţii şi apără Vîtcă. După alte două minute lovitură liberă de la marginea careului, lateral dreapta, execută Apostu, Paraschiv respinge cu mâna, dar Sandu nu acordă nimic. La fel cum în minutul 88, Jula este faultat de Chiriţă, dar arbitrul lasă jocul să continue.
Totuşi UTA putea câştiga partida, în minutul 90 2 Stojanovici ratând o excelentă ocazie, „pasând“ la portar din marginea careului, singur-singurel, după o centrare de pe dreapta.
UTA a pierdut o bună ocazie de a se mai distanţa puţin de fatidicul loc 15, retrogradabil, nereuşind să câştige de zece meciuri la rând. 
Etapa viitoare, intermediară, UTA va juca la Urziceni, cu Unirea, partida fiind programată miercuri, 25 aprilie, cu începere de la ora 16:15, fiind transmis în direct de Telesport.

Declaraţii la finalul partidei

Marius Lăcătuş: „Păcat că nu am reuşit să obţinem victoria, pentru că spre deosebire de meciul cu Iaşiul ne-am creat ocazii. Am avut o primă repriză bună, am avut trei-patru şanse de a marca. Din păcate a doua repriză nu a fost la fel. Ne-am grăbit, iar din dorinţa de a marca am făcut şi greşeli din punct de vedere tactic. Nici şansa nu ne-a surâs, dar oricum după aspectul jocului nu cred că meritam mai mult.
Se ştie că eu de obicei nu prea comentez arbitrajul, dar astăzi arbitrul ar fi putut să ne dea lovitură de pedeapsă în cel puţin două situaţii.
Vreau să le mulţumesc suporterilor pentru felul în care au încurajat echipa. Ne pare rău că nu le-am putut oferi o victorie.
Suntem la –13, dar sper ca în meciurile următoare să nu coborâm sub nivelul primei reprize de azi. La Urziceni ne aşteaptă un meci foarte greu, sunt pe val, dar mergem să ne jucăm şansa.“
Petre Grigoraş: „Un joc echilibrat şi din punctul meu de vedere un rezultat echitabil. UTA ne-a dominat în prima repriză, dar am scăpat fără să luăm gol. În repriza a doua am jucat mai bine, ne-am şi creat câteva ocazii prin Szekely, Paraschiv şi Stan, dar nu am reuşit să marcăm.
E primul punct luat de noi în deplasare, sper că ne vom atinge obiectivul, care iniţial era clasarea pe locurile 6-8, dar dacă avem şanse de Intertoto în nici un caz nu ne vom da la o parte.
Nu comentez arbitrajul pentru că am mai făcut-o şi am stat prea mult prin tribune, greşeli se fac şi se vor mai face.
Oricum nu cred că UTA va retrograda, vreau şi sper ca ea să rămână în prima ligă, pentru tradiţie şi pentru că publicul arădean e avid de fotbal.“

Sursa: Informatia Aradului

Autor: MH & FC ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro