Informatii

Trimite email email Tipareste print Opinii

24.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Parchetul general a fost sesizat cu privire la neregulile constatate în declaraţiile de avere a peste 500 de demnitari români. Această sesizare a fost depusă în cadrul unei campanii iniţiate de Academia Caţavencu. Pe lista înaintată parchetului şi Procurorului General şi care are valoare de sesizare penală privind falsul în declaraţii, se află şi numele unor parlamentari arădeni. Aceştia se pot lăuda însă că se află într-o companie selectă, pe lista cu pricina regăsindu-se nume „grele“ ale politicii româneşti, cum ar fi: Nicolae Văcăroiu, Bogdan Olteanu, Adrian Năstase, Bogdan Niculescu Duvăz şi alţii.
Pentru a afla mai multe detalii despre situaţia în care se află, am luat legătura cu domniile lor. Vă prezentăm în rândurile de mai jos acuzele care li se aduc de către iniţiatorii campaniei, precum şi punctele lor de vedere.
Nicolae Ioţcu, senator, liderul grupului parlamentar al PD din Senat este acuzat de către Academia Caţavencu că nu ar fi completat în declaraţia de avere, titularul terenurilor şi imobilelor menţionate. Parlamentarul arădean a declarat referitor la acuzele care i se aduc că imobilul cu pricina, în speţă un apartament aparţine în mod evident domniei sale şi soţiei. „Cred că este o neînţelegere la mijloc. Declaraţia mea este foarte clară şi dacă apartamentul în cauză e trecut în declaraţia mea e clar că eu sunt proprietar, împreună cu soţia mea“, a mai explicat Ioţcu.
Am decis să abordăm şi principalul finanţator al UTA-ei, care chiar dacă nu e parlamentar de Arad este legat de oraşul nostru prin echipa de fotbal pe care o păstoreşte. Astfel, lui Nicolae Bara, deputat PD îi este imputat faptul că nu a completat valoarea de impozitare a terenurilor pe care le-a trecut în declaraţia de avere. Deputatul PD a recunoscut că este posibil să nu fi trecut în declaraţie această valoare, dar a subliniat că nu este de mirare atâta vreme cât nu există precizări foarte clare cu privire la întocmirea acestora. „În opinia mea oricum aceste declaraţii sunt doar praf în ochii alegătorilor atâta timp cât nu există un organism abilitat să le şi verifice şi să aplice anumite măsuri împotriva celor care au comis falsuri. În acest moment este o pură formalitate de presă, fără nici o valoare reală“ a mai adăugat Bara.
Mihai Calimente, deputat PNL nu şi-a actualizat declaraţia de avere din ianuarie 2004, conform iniţiatorilor campaniei. Contactat telefonic, liberalul arădean a declarat că şi-a actualizat în fiecare an declaraţia de avere, aşa cum îi cere legea în vigoare. Mai mult decât atât, acesta s-a oferit să pună la dispoziţia presei copii după adeverinţele care i-au fost eliberate la depunere. „În fiecare an, la depunerea declaraţiilor ni se eliberează câte o adeverinţă care să ateste depunerea. Am şi adeverinţa din 2005 şi pe cea din 2006 şi o pot arăta tuturor celor care doresc. Mai mult, aceste declaraţii pot fi vizualizate şi pe site-ul Camerei, aşa că nu ştiu de unde s-a ivit neînţelegerea“, a adăugat Mihai Calimente.
Kiraly Andrei Gheorghe apare pe lista cu nereguli ca neprecizând valoarea impozabilă a terenului declarat la rubrica „Bunuri imobile/Terenuri“ şi că nu a precizat valoarea de impozitare, adresa, suprafaţa şi categoria imobilului declarat la rubrica „Bunuri Imobile/Clădiri“. În plus acestuia i se mai reproşează faptul că nu şi-a actualizat declaraţia de interese din anul 2005. Preşedintele UDMR Arad a declarat referitor la acuzele aduse că în ceea ce priveşte imobilul în cauză, acesta este o copropritate şi că a completat toate datele pe care le deţine referitor la aceasta. „Terenul în discuţie este o moştenire, aflată în judeţul Cluj pe care nici nu îl utilizăm, aşa că nu ştiu exact care este valoarea sa de impozitare. Mă voi interesa şi voi completa datele. Cât priveşte declaraţia de interese, aceasta nu a suferit nici o modificare faţă de anul precedent. Aşa că nu mă simt vinovat de nimic“ a adăugat Kiraly.
În aceeaşi listă se află şi Traian Constantin Igaş, deputat PD care nu a precizat valoarea de impozitare a terenurilor declarate la rubrica „Bunuri imobile“ din declaraţia de avere. Deputatul arădean a precizat că în momentul în care şi-a depus declaraţia la cameră, i s-a comunicat că e în regulă . Mai mult decât atât, acesta susţine că nu i s-ar fi cerut să precizeze şi valoarea de impozitare. „Dacă trebuie trecută şi această valoare, nu este nici o problemă, o voi trece. Îmi este chiar foarte la îndemână să fac acest lucru, deoarece există o evidenţă a impozitelor pe care le-am achitat pentru acele terenuri, chestiune care se poate verifica foarte uşor“, a mai adăugat Igaş.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro