Informatii

Scandal cu sabii si cutite la Spitalul Judetean

24.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Scenariu de film la Spitalul Clinic Judeţean Arad. Însă unul de groază. Cam aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte scandalul iscat între nişte arădeni şi personalul de serviciu.
Seara zilei de duminică a fost una de coşmar pentru cadrele medicale de la Spitalul Clinic Judeţean Arad care s-au trezit cu un grup de rromi peste ei ameninţându-i cu săbiile şi cuţitele. Povestea începe în după masa zilei de duminică când o familie de ţigani din Ineu a anunţat Ambulanţa, că una din rude intrase în şoc cardiorespirator. Era vorba despre o femeie de aproximativ 40-45 de ani. La scurt timp după ce Ambulanţa a ajuns cu femeia la spital, aceasta a decedat. Potrivit cadrelor medicale, pacienta nu ar mai fi avut şanse de supravieţuire. Medicii care au preluat cazul, au decis că trupul neînsufleţit al femeii trebuie să fie supus unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morţii. Se pare că această hotărâre i-a bulversat pe rromi. Ei spun că obiceiul străbun al ţiganilor nu permite efectuarea unei autopsii indiferent de circumstanţele în care a decedat respectiva persoană. Motiv pentru care, susţin ei, nu se poate încălca nici în ruptul capului această „lege” a ţiganilor. La scurt timp, pe holurile spitalului s-a adunat o şatră de ţigani înarmaţi cu săbii şi cuţite care au stârnit un scandal de proporţii cum numai ei ştiu. Cei peste 50 de rromi s-au luat la harţă cu medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe, ameninţându-i cu nişte cuţite, scuipându-i şi adresându-le fel şi fel de injurii. Cadrele medicale nu le-au putut face faţă, drept urmare a intervenit şi un echipaj de poliţie. Cu greu a mai putut fi aplanat scandalul ţiganilor, care s-au ales cu un număr de cinci amenzi usturătoare pentru tulburarea liniştii publice.
Cert este că atât cadrele medicale cât şi pacienţii aflaţi la Urgenţe în acele momente au trăite clipe de coşmar. Cine a permis totuşi intrarea în Spital a ţiganilor în condiţiile în care există opt camere de luat vederi la intrarea în unitate plus personalul de pază?! Nu se ştie cu exactitate! Nimeni nu învinovăţeşte pe nimeni, dar la ce a fost supusă siguranţa pacienţilor în acele momente, numai Dumnezeu ştie…

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro