Economic

Bani castigati pentru ecologizare

24.04.2007 ⋅ 0 comentarii

Peste 7000 RON au fost câştigaţi recent  de o asociaţie neguvernamentală arădeană printr-un program de ecologizare susţinut de Mol Romania.            
E vorba despre un proiect de  ecologizare şi amenajare peisagistică în lunca Mureşului, mai precis în Subcetate, devenită până de curând o zonă de depozitare a deşeurilor. Din cele 136 de proiecte  elibigile depuse la Miercurea Ciuc, doar 19 au primit finanţare, Aradul, prin Asociaţia „Altitudine” beneficiind de 7725 RON, proiectul presupunând însă şi un aport financiar propriu de  3900 RON.
„Durata de realizare a lucrărilor este de două luni, iar inaugurarea parcului va avea loc pe data de 1 iunie. Până în prezent s-au plantat arbori, arbuşti şi flori, urmând  să se amenajeze aleile şi să se însămânţeze gazon.
Din păcate însă, în ciuda faptului că asigurăm permanenţă la locul destinat amenajării, prin montarea unui cort şi prezenţa  cel puţin a unui membru al asociaţiei noastre şi pe timpul nopţii, au început deja să dispară din plante.
Se pare ca simţul civic al unor arădeni este cat se poate de bun, însă lipseşte cu desăvârşire. Problema ar trebui poate să-şi găsească rezolvarea în colaborare cu Primăria Arad şi Corpul de Gardieni Publici, însă urmările parteneriatului semnat între noi ca Asociaţie şi primăria oraşului, se lasă încă aşteptate”, afirmă Marius Orban, manager al proiectului.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro