Informatii

Presedintii sectiilor de votare vor fi trasi la sorti in 11 mai

02.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Preşedinţii secţiilor de votare organizate pentru referendumul din 19 mai, vor fi aleşi prin tragere la sorţi cu şapte zile înainte de derularea propriu zisă a referendumului. Cel mai probabil acest demers va fi efectuat în data de 11 mai.
Această decizie a fost luată pentru a evita remunerarea acestor preşedinţi încă din data de 26 aprilie, când era programată iniţial tragerea lor la sorţi. Conform dispoziţiilor legale în vigoare, aceştia trebuie remuneraţi pe întreaga perioadă scursă de la data investirii lor, cuantumul plăţilor fiind de 50 lei/zi.
În acest context, Tribunalul Arad a decis ca tragerea la sorţi a celor care îşi vor derula activitatea în fapt doar în zilele de 18 şi 19 mai, să fie amânată. În şedinţa derulată în 26 aprilie a fost tras la sorţi doar Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Arad în prezenţa reprezentanţilor partidelor politice.
Acesta a fost investit în funcţie de către prefect în baza procesului verbal de investire înaintat de către Tribunalul Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Claudia Adjudeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro