Sport

In sfarsit, victorie!

02.05.2007 ⋅ 0 comentarii

UTA Arad – Ceahlăul Piatra-Neamţ 1-0 (0-0)


A marcat: Edson ('50)
Arad, duminică, 29 aprilie; ora 15:45; stadion UTA, teren excelent; spectatori 10.000.
UTA: Mîrne – Mihuţ ('46 Bălan), Balint, Chiriţă, Simao – Hidişan, Thiago C. Todea, Hora ('65 Simion)  – Edson ('78 Stojanovici), Apostu. Rezerve: Huţan – Djokovici, Paşcovici, Dănălache.
Antrenor: Marius Lăcătuş.
Ceahlăul: Fedorenko - Forminte, Avădadnei, Iencsi - Nohai, Cebotaru, Chiriac ('65 M. Alexandru), Bănuţă ('46 Purică), Văsâie – Vrăjitoarea ('77 Gheorghiu), Rusmir.
Rezerve: C. Costea - Iftime, D. Barna.
Antrenor: Aurel Şunda.
Cartonaşe galbene: Hidişan ('47), C. Todea ('59), Stojanovici ('90 2) / Chiriac ('36), Forminte ('51), Vrăjitoarea ('73).
Arbitru:  Sorin Corpodean (Alba Iulia).
Asistenţi: Cristian Nica (Ploieşti) şi Cătălin Savu (Galaţi).
Rezervă: Tiberiu Lajoş (Timişoara).
Observatori federali: Octavian Goga (Braşov) şi Corneliu Sorescu (Piteşti).
„Bătrâna Doamnă" a reuşit să pună capăt unei „serii negre" de 11 etape în care nu a cunoscut gustul victoriei. În cea mai importantă partidă a acestui final de sezon, în care întâlnea contracandidata în lupta pentru evitarea retrogradării, UTA a învins şi a luat o mare gură de oxigen. Victoria a fost una muncită, obţinută la capătul unui joc în care s-a simţit miza care apăsa pe umerii jucătorilor, Mîrne având o intervenţie excelentă la scorul de 0-0, în faţa lui Vrăjitoarea,  responsabil şi cu coşmarul de la barajul cu Rocar, de la Alba Iulia. Până la urmă UTA a înscris şi Ceahlăul nu avea cum să revină, astfel că prezenţa şi anul viitor pe prima scenă este aproape o certitudine pentru UTA.
Prima repriză a fost una săracă în fotbal, ocaziile fiind foarte puţine la cele două porţi. Mai întâi, în minutul 8, centrarea din careu Apostu nu este ajunsă de Edson la colţul lung, apoi în minutul 16, Thiago şutează de la 22 de metri dar Fedorenko este la post. Cea mai mare ocazie a primei părţi îi aparţine lui Vrăjitoarea, la mijlocul reprizei, când scapă singur cu Mîrne, care scoate cu piciorul, ca la handbal, mingea ajunge la Rusmir, care şutează plasat, dar acelaşi Mîrne respinge în corner. Prima repriză se încheie cu o boltă a lui Hora din colţul careului, dar mingea trece peste.
UTA iese mai decisă de la cabine şi, după ce Edson aşează pentru Todea, şut puternic de la 20 de metri, scos în corner de portar (min. 49), deschide scorul. Cornerul este executat de Hidişan pe fruntea lui Edson, care reia cu capul din şase metri pe colţul scurt, 1-0.
Oaspeţii sunt dărâmaţi psihic, dar UTA nu reuşeşte să profite, Edson ratând în două situaţii clare de unu la unu cu portarul advers. Nemţenii nu sunt în stare să pună în pericol poarta lui Mîrne, Corpodean se face că nu vede un penalti la Apostu, tras de tricou de Forminte, şi meciul se încheie cu victoria la limită a UTA-ei.
Etapa viitoare, UTA va juca la Bucureşti, cu FC Naţional.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Herţa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro