Cetatenesti

?Aradul ? un oras poluat!?

03.05.2007 ⋅ 0 comentarii

„Păstraţi curăţenia!” este o avertizare pe care o putem citi pe mai multe pancarte amplasate în diferite parcuri. Din păcate însă, arădenii nu prea ştiu să respecte acest lucru, ei aruncând de cele mai multe ori resturile de mâncare şi hârtiile la voia întâmplării. În acest mod, nu facem altceva decât să poluăm oraşul. În acest context, întrebarea pe care le-am adresat-o trecătorilor în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Credeţi că trăiţi într-un oraş curat? Cât de poluat vi se pare că este Aradul?”

Pârâu Grigore, pensionar: „Nu este curat, e foarte poluat chiar. Autorităţile ar trebui să se implice mai mult, să facă mai multă curăţenie. Aici prin centrul oraşului arată chiar bine, dar dacă tragem o privire prin cartiere, este dezastru. La cartierul Alfa mă refer, dar şi Micălaca e la fel.”
Coman Doru, maistru electronist: „Aproximativ! Pot spune totuşi că nu este foarte curat. De exemplu, cartierul Micălaca am impresia că întrece orice zonă din Arad din punct de vedere al curăţeniei.”
Iepure Ioana, bibliotecară: „Este foarte poluat oraşul, aglomerat, iar murdar depinde de zonă. Concluzia este că centrul arată binişor. Bineînţeles că e nevoie de mai multă implicare din partea celor în măsură să se ocupe de acest aspect…”
Bălaş Petru, pensionar: „Din păcate avem un oraş poluat şi murdar. Neglijenţa apare şi din partea conducerii locale. Străzile de pe lângă lacul din Podgoria cred eu că nu au mai fost modernizate de mai bine de 25 de ani de zile. Trotuarele, la fel, sunt sub orice critică, îşi rup doamnele tocurile pe ele. Nici centrul nu pot spune că arată impecabil.”
Cipoş Iuliana, pensionară: „Aşa şi aşa. Cât despre poluare, nici nu vreau să vă spun ce este în cartierul Grădişte, la CET. Dezastru… Mă gândesc că persoanele abilitare pentru a rezolva aceste probleme ar trebui să se implice mai mult.”
Zbârcea Rodica, pensionară: „Avem un oraş foarte poluat. Iar pentru rezolvarea acestui aspect, în primul rând omul ar trebui să fie mult mai educat. Românii din păcate nu cunosc termenul de bun simţ…Sper doar ca în anii ce urmează, generaţia tânără să dea un exemplu bun celorlalţi şi să fie mai educaţi.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica; Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro