Informatii

Viceprimarul Dekany salveaza o investitie de 50 de milioane de euro pentru Arad

04.05.2007 ⋅ 0 comentarii

În urma unei adrese primită de la Ministerul de Finanţe conform căreia Aradul risca să piardă finanţarea obţinută de la Banca Mondială pentru lucrări de infrastuctură în cartiere, în sumă de 50,3 milioane de euro.
Mai exact era vorba despre parcurgerea tuturor etapelor necesare pentru aceşti bani, respectiv de obţinerea unei Hotărâri de Guvern prin care să fie  aprobaţi indicatorii tehnico-economici de către ministerele de resort.
În acest context, viceprimarul Tiberiu Dekany a precizat ieri în cadrul unei conferinţe de presă că miercuri s-a  deplasat la Bucureşti la Guvern şi la Ministerele implicate pentru a obţine semnăturile şi avizele necesare de la miniştrii guvernului liberal.
„În urma demersurilor făcute pe lângă miniştrii PNL, sper că vom reuşi rezolvarea problemelor, în vederea obţinerii finanţării pentru canalizare, cea mai importantă investiţie a actualei administraţii. Dorim să demonstrăm că, în ciuda diferendelor politice care există între PNL şi PD, eu pun interesul arădenilor pe primul plan. (…) Demersurile făcute de mine personal pe lângă miniştrii PNL au fost vitale pentru ca această investiţie să poată demara, iar arădenii din cartiere să se poată bucura de canalizare menajeră, pluvială şi reabilitarea drumurilor“, a explicat Tiberiu Dekany, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL. 
Acesta a adăugat că în conformitate cu discuţiile purtate pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de miercuri va fi inclusă şi HG prin care să fie aprobaţi aceşti indicatori, astfel ca termenul de 10 zile să nu fie depăşit şi să nu se piardă finanţarea.
Prezent la conferinţa de presă a PNL, deputatul Mihai Calimente a completat că reprezentanţii PNL încearcă în permanenţă să facă lucruri concrete pentru Arad, dând ca exemplu lobbyul pentru reintroducerea Cetăţii Aradului în circuitul civil. Acesta a mai precizat că datele problemei s-au schimbat puţin, respectiv că în conformitate cu ultimele discuţii purtate transferul la primărie se va putea face mai repede decât se aştepta, deoarece s-a decis mutarea unităţii în Gai şi nu la Radna, ceea ce înseamnă o importantă economie de timp. Calimente a mai adăugat că a solicitat ministrului transporturilor ca drumul judeţean Arad-Ineu să capete statut de drum naţional, date fiind valorile de trafic înregistrate pe acesta.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro