Informatii

Aradenii, despre ziarele din oras

04.05.2007 ⋅ 0 comentarii

După revoluţie, presa a fost una din activităţile care s-a dezvoltat vertiginos, iar presa arădeană nu face nici o excepţie de la regulă. În acest context, întrebarea din sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Care este părerea dumneavoastră despre presa arădeană? Vi se pare că ea reflectă obiectiv ceea ce se întâmplă în oraşul nostru?” Iată care au fost răspunsurile pe care le-am primit de la trecătorii cu care am stat de vorbă:

Mircea Baloc, conducător auto: „Ziarele sunt destul de bune, nu pot face o clasificare dar cred că toate punctează ce trebuie. Bineînţeles că sunt şi excepţii, materiale care nu întotdeauna spun realitatea, adevărul… dar trecem cu vederea!”
Chitic Ioan, pensionar: „În general eu citesc doar paginile de sport. Pot spune că presa sportivă din Arad este destul de bună, cu mici lipsuri uneori, dar nicăieri nu este impecabil. Sunt mulţumit în general de ziarele din oraş, sunt obiective…”
Vladu Ioan, electromecanic: „Sunt mulţumit să ştiţi. Citesc des ziarele, poate nu chiar în fiecare zi, dar o dată la două, trei zile îmi cumpăr câte un ziar local. Nu am preferinţe, toate mi se pare bune, cu ziarişti profesionişti, aşa că nu am mari pretenţii. Cât despre obiectivitate, cred că da, există. Materialele sunt scrise aşa cum trebuie, redau adevărata realitate înconjurătoare.”
Ani: „Parţial sunt adevărate materialele care se publică prin presa scrisă arădeană. Nu întotdeauna am încredere în ce se scrie, dar nici nu pot spune că sunt un cititor frecvent. Toate cu măsură şi în funcţie de timp.”
Anghel Lucreţia: „Sunt ziare foarte bune în Arad, nu aş vrea să nominalizez, însă, pe de altă parte, calitatea lor diferă de la un cotidian la altul. Obişnuiesc să citesc ziarele. Dar, sunt puţin cam supărată căci nu întotdeauna ziariştii arădeni prezintă în materialelor lor interesele oamenilor, necazurile şi păsurile lor. Poate ar trebui ca ei să se implice mai mult în viaţa arădenilor de rând.”
Claudia B., patiser: „Cred în presă sinceră să fiu. De asemenea sunt sigură că presa reflectă obiectiv ceea ce se întâmplă în oraşul nostru. Sincer numai ce am născut, şi nu am prea avut mult timp să mai citesc presa însă cred în ea şi sunt convinsă că este cea mai importantă forţă a statului!”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica, Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro