Informatii

Trimite email email Tipareste print Opinii

09.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Sute de tineri, aflaţi acum în pragul examenului de capacitate sau al bacalaureatului au trecut ieri pragul unuia dintre pavilioanele expo care găzduieşte, timp de trei zile,  ce-a de a şaptea ediţia  a Târgului Educaţional organizat de către Inspectoratul Şcolar, iar pe de altă parte ce-a de-a doua ediţie a târgului Universitas, destinat viitorilor absolvenţi de liceu, interesaţi de oferta universităţii private din Arad.
„Prima ediţie a târgului a avut loc în anul 2006, şi a apărut pentru a satisface nevoia de informare corectă, completă şi egală vizând oferta educaţională care este de un real folos pentru învăţământul arădean. Această manifestare doreşte să vină în sprijinul absolvenţilor claselor terminale de liceu, oferindu-le acestora posibilitatea de a se informa asupra ofertelor educaţionale existente pe piaţă, cât şi a universităţilor care au oportunitatea de a- şi prezenta ofertele de servicii academice pe care le pun la dispoziţia celor interesaţi prin pliante, afişe, oferta de şcolarizare, condiţii de a de admitere, condiţii de educare şi profesionalizare. Târgul Universitas se desfăşoară în paralel cu Târgul Educaţional organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad”, afirmă  Nicolae Groşan, directorul Expo Arad.
Târgul se bucură de prezenţa unor universităţi de renume atât din ţară cât şi din străinătate. Printre cele din ţară se regăsesc  Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara, Academia Militară din Bucureşti, Universitatea “Dimitrie Cantemir” Timişoara, Universitatea “ Vasile Goldiş” din Arad, ş.a., iar printre cele din străinătate: Universitatea de ştiinţe din Ungaria” Szegedi Tudomanyegyetem” şi Universitatea  din Nantes  Franţa.
 Tinerii  pot  găsi oferte de burse pentru studii în străinătate prezentate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, astăzi,  începând cu orele 12.30 până la ora 14.00 Ministerul Educaţiei şi Cercetării susţinând o prezentare în acest sens, mai multe detalii se pot obţine şi la standul acestora pe toată perioada târgului.
Totodată, astăzi,  A.J.O.F.M  organizează o bursă  a locurilor de muncă pentru studenţi, fiind prezenţi cincisprezece agenţi economici.
„În acest an, în premieră lansăm în cadrul târgului şi un Salon de carte pentru aceia care consideră lectura ca un viciu nepedepsit şi recunosc necesitatea informării; dorim ca cititorii sa aibă acces la surse de informaţii. Vor fi prezente edituri cu o gamă variată de manuale pentru elevi şi studenţi”, a conchis Nicolae Groşan.
Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” Arad  susţine de asemenea două conferinţe cu teme precum „Medierile între studenţi şi întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi companiile multinaţionale” ( astăzi între orele 11.00- 12.30), respectiv „Îndrumare şi consiliere în carieră” (mâine între orele 10.00- 11.30)
Intrarea în cadrul târgului este gratuită, programul  de vizitare a standurilor fiind stabilit  până joi între orele 10.00-18.00
Organizatorii au pus la dispoziţie celor interesaţi mijloace de transport în comun, cu acces gratuit,  pe traseul: Podgoria - Gara CFR - UTA - Fortuna-Expo Arad şi retur, ora de plecare Podgoria în data de 9 şi 10 mai: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00
Există şi varianta transportului  contra cost cu tramvaiul 1b -  care pleacă din P-ţa Romană la orele 12.40, 14.00, 15.20, 16.40.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro