Informatii

Ziua Europei sarbatorita la Arad

10.05.2007 ⋅ 0 comentarii

... Ziua Independenţei României – uitată complet

Dezbateri, spectacole cu majorete, acţiuni culturale şi momente festive… Acestea au fost acţiunile desfăşurate cu ocazia celei de-a a X-a ediţii a „Zilei Europei", sărbătorită ieri în municipiu. Programele dedicate zilei de 9 mai au început în jurul orelor 10,00, cu un concurs de desene pe asfalt, denumit „Pentru o Europă mai frumoasă" şi organizat de Grădiniţa PP10, dându-şi concursul pentru cele mai frumoase desene 10 grădiniţe din municipiu. Imediat după finalizarea întrecerii, în jurul orelor 11,00, în Sala 70 a Palatului Administrativ, a avut loc o masă rotundă cu subiectul „Brandul României în Europa".
Cuvântul de deschidere l-a rostit primarul Gheorghe Falcă, ca a vorbit despre importanţa acestei zile, adăugând că speră ca această zi să fie respectată români la fel ca şi toate celelalte sărbători importante. La dezbatere a mai fost prezent şi viceconsulul Germaniei la Timişoara. Domnia sa, la rândul său a subliniat importanţa evenimentului, dar mai mult cat de important este pentru România că a fost acceptată ca membră a UE.
La finalul dezbaterii, după ce s-a discutat despre „Brandul României în Europa" şi despre cât de importantă este imaginea pe care o vor face tinerii în continuare ţării noastre, a avut loc premierea concursului „Made for Europa", un concurs de produse a proiectelor Comenius şi Leonardo da Vinci 2004-2006, organizat de Inspectoratul Şcolar Arad la s-au prezentat pentru a participa 10 şcoli din municipiu.
O altă acţiune a fost evaluarea şi premierea rezultatelor concursului „Idei Culturale Arădene", organizat de Liceul de Artă Sabin Drăgoi. În final au avut loc discuţii şi prezentări ale lucrărilor elevilor din Parcul Europa.
Momentul culminant al acţiuni a avut loc în Parcul Europa, unde, în jurul orelor 13,00 s-a desfăşurat un moment festiv. Cum a fost vorba despre  „Ziua Europei", în deschiderea Evenimentului, imnurile care au putut fi auzite aici au fost cel al Uniuniii Europene şi, bineînţeles cel naţional. Atmosfera a fost dezmorţită de artişti arădeni ai muzicii populare, care au prezentat cântece şi dansuri, iar apoi de majorete din Ungaria şi Nădlac, care au prezentat un program în Parcul Europa.
Aleşii locali au udat, simbolic, pomii oraşelor înfrăţite, plantaţi în parc, după care, la fel ca în fiecare an, şi de această dată, în parc a fost dezvelită o nouă lucrare de artă.
Apoi, în final, a urmat un spectacol folcloric cu Rapsozii Zărandului şi grupul folcloric din Nădlac, organizator fiind Consiliul Judeţean Arad.
Totuşi, nu finalizăm înainte de a spune că azi, 9 mai, de fapt, trebuia să fie sărbătorită şi Ziua Independenţei, eveniment important, despre care însă, luaţi de „valul integrării", nici unul dintre edilii locali nu a pomenit nimic. Pentru cei care au uitat, reamintim că 9 mai 1877 este ziua când a avut loc proclamarea oficială a independenţei depline a ţării.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro