Informatii

Drumul spre Brusturi la un pas de finalizare

10.05.2007 ⋅ 0 comentarii

Ziarul nostru „Informaţia Aradului“ a receptat la timpul potrivit, plângerile cetăţenilor din satul Brusturi, comuna Hălmagiu legate de modernizarea drumului comunal 44 Hălmagiu-Brusturi.
Lucrarea respectivă, angajată de Primărie, a început în luna martie 2007 şi este executată de o firmă din Satu-Mare „S.C. Drumeţul Oaş S.R.L“, câştigată prin licitaţie. Valoarea lucrării este de 24 miliarde lei.
Acest drum are o importanţă vitală pentru că ar asigura deplasarea de la Hălmagiu prin satele Brăneşti, Cristeşti, Suceava şi respectiv Brusturi.
Locuitorii din satele respective au sprijinit executarea modernizării şi asfaltării drumului acceptând pentru aceasta să se intre şi în proprietăţile lor.
Acum cetăţenii respectivi au rămas complet dezamăgiţi văzând că lucrările au încetat, fără a fi terminate.
Pentru a ne lămuri asupra situaţiei am purtat o discuţie cu patronul firmei constructoare ing. Ilie Ciocan şi cu Marin Iorga, primarul comunei Hălmagiu.
– Domnule Ciocan de ce aţi oprit lucrările la acest drum?
–Am  sistat lucrarea din lipsa banilor. Noi am executat lucrări de 10,5 miliarde lei, iar primăria ne-a decontat doar 7,6 miliarde lei. Lucrarea am început-o dinspre Brusturi pentru a nu bloca circulaţia. Nu am ştiut că primăria nu are banii necesari pentru finalizarea lucrării.
– Domnule primar Iorga cum vedeţi rezolvarea acestei probleme?
– Noi între timp am mai strâns ceva bani şi cred că în urma negocierilor vom ajunge la o înţelegere cu domnul Ciocan. Poate să continue lucrarea că vom asigura fondurile necesare, vom onora contractul.
În cele din urmă părţile au ajuns la o înţelegere de a începe lucrarea în următoarele zile, „aşa că vom lucra cu banii noştri având încredere în domnul primar, ne-a declarat domnul patron Ciocan. Avem lucrarea pregătită pe o porţiune de 3,5 km pentru turnarea asfaltului într-un strat subţire, urmând ca finalizarea să o realizăm când primim banii“.
Să sperăm că cei în cauză se vor ţine de cuvânt, că judeţul le va acorda sprijinul necesar pentru ca cetăţenii din satele amintite să poată circula în mod civilizat, pe un drum modernizat.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: S.V. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro